Η λίστα με τις δέκα καλύτερες πόλεις για να επισκεφθείτε το 2025 σύμφωνα με το Lonely Planet

Η λίστα με τις δέκα καλύτερες πόλεις για να επισκεφθείτε το 2025 σύμφωνα με το Lonely Planet

Πάρτε το διαβατήριό σας και ψάξτε ξενοδοχείο, καθώς το Lonely Planet μόλις αποκάλυψε τις δέκα πόλεις που πρέπει να επισκεφθείτε για το 2025, καθώς και μια ολοκαίνουργια λίστα με τις δέκα κορυφαίες ταξιδιωτικές τάσεις.

Η «καυτή λίστα» του 2025 επικεντρώνεται σε λιγότερο γνωστά «διαμάντια», όπως περιοχές και «φρέσκες εκδοχές» των τουριστικών hotspots σε όλο τον κόσμο, καθώς η συζήτηση για τον υπερτουρισμό συνεχίζει να φουντώνει.

Τους τελευταίους μήνες, πολλοί δημοφιλείς προορισμοί έχουν εισαγάγει τουριστικούς φόρους για να μετριάσουν τις επιπτώσεις, συμπεριλαμβανομένου του Άμστερνταμ που φιλοξενεί 22 εκατομμύρια επισκέπτες ετησίως.

Στην κορυφή της λίστας του Lonely Planet με τις πόλεις-διαμάντια χωρίς πολυκοσμία βρίσκεται η Τουλούζη στη Γαλλία, με το Pondicherry στην Ινδία και το Μπάνσκο στη Βουλγαρία να έρχονται στη δεύτερη και τρίτη θέση αντίστοιχα. Η λίστα των δέκα προορισμών περιλαμβάνει επίσης πόλεις στην Ιταλία και τη Βραζιλία.

Φωτογραφία: Τουλούζη, Γαλλία | Unsplash | Arthur Chauvineau

Οι τοπ δέκα πόλεις για το 2025

1)Τουλούζη, Γαλλία
2)Pondicherry, Ινδία
3)Μπάνσκο, Βουλγαρία
4)Τσιάνγκ Μάι, Ταϊλάνδη
5)Γένοβα, Ιταλία
6)Πίτσμπουργκ, ΗΠΑ
7)Οσάκα, Ιαπωνία
8)Curitiba, Βραζιλία
9)Πάλμα ντε Μαγιόρκα, Ισπανία
10)Έντμοντον, Καναδάς

Τάσεις

1)Μετακίνηση με τρένο
2)Με το μαλακό»
3)Ακολουθώντας τη μουσική
4)Παρατήρηση πουλιών
5)Θαυμάσιες αγορές
6)«Τι βαρεμάρα!»
7)Υποβαθμισμένα πάρκα
8)Ντόπιες γεύσεις
9)Περιπέτειες στο δάσος
10)Οι καλύτερες παραλίες

Συνδέονται οι πόλεις με τις τάσεις;

Όσον αφορά τις πόλεις, «το νούμερο ένα στη λίστα φέτος είναι η Τουλούζη της Γαλλίας», λέει στο CNN η Nitya Chambers, SVP, content and executive editor του Lonely Planet καθώς είναι «ένας τέλειος προορισμός για ένα Σαββατοκύριακο, ένας πραγματικός λαβύρινθος μιας πόλης με γκαλερί τέχνης, βιομηχανικούς χώρους (και) καφετέριες».

Η πόλη Τσιάνγκ Μάι της βόρειας Ταϊλάνδης εντάσσεται στην ταξιδιωτική τάση του Lonely Planet για τις ντόπιες γεύσεις. «Είτε είστε έμπειρος ταξιδιώτης που γνωρίζει από γεύσεις είτε απλά περίεργος και πρόθυμος να δοκιμάσετε, υπάρχει ένα γαστρονομικό τοπίο εκεί που είναι απλά φρέσκο και νέο και συναρπαστικό», λέει η Chambers.

Τέλος, η παρατήρηση πουλιών – την οποία ο Lonely Planet ορίζει ως διακοπές που σχεδιάζονται εξ ολοκλήρου γύρω από την παρατήρηση των φτερωτών φίλων μας – είναι το νούμερο 4 στη λίστα των τάσεων. Κατά τη διάρκεια της πανδημίας Covid-19, οι άνθρωποι «απέκτησαν χόμπι όπως η παρατήρηση πουλιών, όπως η πεζοπορία, που συνεχίζονται μέχρι σήμερα. Και νομίζω ότι το βλέπουμε στο πώς και πού ταξιδεύουν οι άνθρωποι», λέει η Chambers.

*Με πληροφορίες από: Pink News & CNN | Κεντρική φωτογραφία θέματος: Thomas Despeyroux | Unsplash | Toυλούζη, Γαλλία

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ