Ιράν: Επικοινώνησαν οι υπουργοί Αμυνας ΗΠΑ και Ισραήλ μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης

Ιράν: Επικοινώνησαν οι υπουργοί Αμυνας ΗΠΑ και Ισραήλ μετά την έναρξη της ισραηλινής επίθεσης

Ο υπουργός Αμυνας των ΗΠΑ Λόιντ Οστιν επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον ισραηλινό ομόλογό του Γιοάβ Γκάλαντ μετά την έναρξη της επίθεσης του Ισραήλ εναντίον του Ιράν, δήλωσε αξιωματούχος του Πενταγώνου χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες (στη φωτογραφία αρχείου, επάνω, ο Οστιν, αριστερά, με τον Γκάλαντ).

Το Ισραήλ εξαπολύει πλήγματα «ασκώντας το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα», λένε οι ΗΠΑ

Η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενημερώθηκε από το Ισραήλ για την επίθεση εναντίον του Ιράν λίγο πριν ξεκινήσει η επιχείρηση και δεν είχε την παραμικρή εμπλοκή σ’ αυτήν, ανέφερε νωρίτερα εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου.

«Κατανοούμε ότι το Ισραήλ εξαπολύει πλήγματα ακριβείας εναντίον στρατιωτικών στόχων στο Ιράν, ασκώντας το δικαίωμα στη νόμιμη άμυνα και ως απάντηση στην ιρανική πυραυλική επίθεση εναντίον του Ισραήλ την 1η Οκτωβρίου», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Συμβουλίου Εθνικής Ασφαλείας του Λευκού Οίκου, Σον Σαβέτ.

Δεύτερο κύμα επιθέσεων

Τέσσερις εκρήξεις σημειώθηκαν πριν λίγο κοντά στην Τεχεράνη, την πρωτεύουσα του Ιράν, σύμφωνα με αναφορές ιρανικών μέσων ενημέρωσης, καθώς όπως όλα δείχνουν βρίσκεται σε εξέλιξη το δεύτερο κύμα ισραηλινών επιθέσεων εναντίον της Ισλαμικής Δημοκρατίας.

Νωρίτερα, μετά τα μεσάνυχτα χθες Παρασκευή προς σήμερα Σάββατο (26/10), ο ισραηλινός στρατός είχε ανακοινώσει ότι πραγματοποιεί «ακριβείς επιδρομές» σε στρατιωτικούς στόχους στο Ιράν ως απάντηση στις «συνεχείς επιθέσεις του καθεστώτος του» εναντίον του Ισραήλ».

Αρκετές στρατιωτικές βάσεις στα δυτικά και νοτιοδυτικά της Τεχεράνης έχουν γίνει στόχος του Ισραήλ, σύμφωνα με το Reuters, το οποίο επικαλείται το ημιεπίσημο ιρανικό πρακτορείο ειδήσεων Fars.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ