Λάρισα: Σύσκεψη για την ευλογιά των αιγοπροβάτων με τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

462534276_1776989086463756_6375237268811947540_n

Συνεχίζεται η επιδημιολογική επιτήρηση για τα κρούσματα ευλογιάς στα αιγοπρόβατα. Στη Θεσσαλία, όπου εντοπίστηκε τις προηγούμενες ήμερες ένα κρούσμα σε μονάδα στα Κανάλια Μαγνησίας, ολοκληρώθηκε ο έλεγχος σε συνολικά 84 μονάδες χωρίς να διαπιστωθεί και κάποιο νέο κρούσμα ευλογιάς.

Σύσκεψη για το ζήτημα είχαν ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, το πρωί στη Λάρισα. Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο Κώστας Τσιάρας “τα μέτρα λαμβάνονται με διάθεση και προτεραιότητα να προστατεύσουμε το ζωικό κεφαλαίο ακολουθώντας όσα ορίζουν οι ευρωπαϊκές οδηγίες“.

Ο Δημήτρης Κουρέτας τόνισε ότι συνεχίζεται η επιτήρηση και η ιχνιλάτηση με τις διαδρομές των ζωοτροφών, των φορτηγών και φαίνεται μέχρι στιγμής ότι δεν υπάρχει άλλο κρούσμα.

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας που έρχεται και αφού συμπληρωθεί το 10ημερο της προληπτικής απαγόρευσης μετακίνησης των αιγοπροβάτων, στις περιφέρειες, όπου δεν θα προκύψει νέο κρούσμα θα χαλαρώσουν τα μέτρα. 

Μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου θα καταβληθούν και οι αποζημιώσεις στους κτηνοτρόφους τόσο για την πανώλη όσο και για την ευλογιά, σύμφωνα τα ποσά που ήδη έχουν ανακοινωθεί.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ