Λάρισα: Β. Κόκκαλης – “Να δοθούν καθολικές αποζημιώσεις στους αμυγδαλοπαραγωγούς της Ελασσόνας”

ΚΟΚΚΑΛΗΣ ΒΑΣΙΛΗΣ ΣΥΡΙΖΑ

Να δοθούν δίκαιες και καθολικές αποζημιώσεις και για τους αμυγδαλοπαραγωγούς της Επαρχίας Ελασσόνας, ζητά ο Τομεάρχης Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων και Βουλευτής Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Βασίλης Κόκκαλης, με αναφορά του προς τον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Κώστα Τσιάρα.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόκκαλης κατέθεσε ως αναφορά δημοσίευμα του ηλεκτρονικού τύπου σύμφωνα με το οποίο  «Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι αμυγδαλοπαραγωγοί της Ελασσόνας και ειδικότερα στο Δομένικο, όπου αποτελεί μονοκαλλιέργεια εξαιτίας της μειωμένης παραγωγής.»

Επισημαίνεται από τους αμυγδαλοπαραγωγούς της Ελασσόνας ότι «Στην μειωμένη παραγωγή έρχεται να προστεθεί η ασθένεια της φόμοψης που απειλεί την αμυγδαλοκαλλιέργεια και φοβίζει τους παραγωγούς» καθώς και το υδατικό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί.

Ζητείται «να αποζημιωθούν και αυτοί, όπως οι συνάδελφοι τους σε άλλες περιοχές που είχαν τα ίδια προβλήματα»  για τις φυσικές καταστροφές που έχουν υποστεί στην παραγωγή και στο φυτικό κεφάλαιο.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ