Ν. Πήλιο: Νέα Αρχή για τον Τόπο μας – “Ανάγκη αξιοποίησης όλων των πιθανών χρηματοδοτήσεων”

Καναβός-Μεσαλούρης

Συνάντηση εργασίας με τον Αντιπεριφερειάρχη Έργων ΕΣΠΑ, κ. Απόστολο Καναβό, είχε, μετά από σχετικό αίτημα της παράταξης του δημοτικού συμβουλίου Νοτίου Πηλίου «Νέα Αρχή για το Τόπο μας», ο δημοτικός σύμβουλος και Αντιπρόεδρος της Δημοτικής Επιτροπής Νοτίου Πηλίου, κ. Γιάννης Μεσαλούρης, προκειμένου να ενημερωθεί για τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, που οι Δήμοι μπορούν να αντλήσουν μέσω της Περιφέρειας Θεσσαλίας.

Στα πλαίσια της συνάντησης, ο κ. Καναβός, ενημέρωσε τον δημοτικό σύμβουλο Νοτίου Πηλίου για όλα τα χρηματοδοτικά προγράμματα που αναμένονται το επόμενο διάστημα από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, με σκοπό την στήριξη των Δήμων της Περιφέρειας Θεσσαλίας, υπογραμμίζοντας την δεδομένη πρόθεση και του Περιφερειάρχη, κ. Κουρέτα, για στήριξη όλων των Δήμων, και ειδικά εκείνων της περιφέρειας .

Ειδικά, μάλιστα, όπως τόνισε, οι Δήμοι που επλήγησαν από την περσινή θεομηνία, χρήζουν κάθε δυνατής στήριξης, κάτι το οποίο η Περιφέρεια Θεσσαλίας πράττει από την πρώτη στιγμή, με το να βρίσκεται στο πλευρό των Δήμων αυτών και των δημοτών τους, με κάθε δυνατό τρόπο.

Παράλληλα, επεσήμανε ότι θα πρέπει οι Δήμοι να αξιοποιούν κάθε δυνατή χρηματοδότηση, από την Περιφέρεια και τα τομεακά προγράμματα των Υπουργείων, σημειώνοντας ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει ενημέρωση από την Περιφέρεια Θεσσαλίας προς όλους τους για όλα τα επερχόμενα προγράμματα που θα προκηρυχθούν από την Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και για τις διαδικασίες διεκδίκησής τους.

Από την πλευρά του, ο κ. Μεσαλούρης επεσήμανε τα ακόλουθα:

«Το τελευταίο διάστημα η παράταξη μας καταβάλει κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να συμβάλει θετικά στην ανάπτυξη του Δήμου Νοτίου Πηλίου και τη βελτίωση της καθημερινότητας των κατοίκων του και, παράλληλα, να ασκήσει όλη την απαραίτητη “πίεση” στη Δημοτική Αρχή, προκειμένου να μην αφήσει καμία ευκαιρία να πάει χαμένη.

Άλλωστε, το τελευταίο διάστημα, διαπιστώνουμε ότι πολλές τέτοιες ευκαιρίες έχουν χαθεί, με αποτέλεσμα τα προβλήματα να συσσωρεύονται στο σύνολο του Δήμου, τη στιγμή που η Δημοτική Αρχή αδυνατεί να πράξει ακόμη και τα αυτονόητα.

Σε αυτό το πλαίσιο ζητούμε επιτακτικά ενημέρωση για τα οικονομικά του Δήμου και τα ποσά που έχουν εκταμιευτεί, από τις χρηματοδοτήσεις που αναμένονται, κάτι που η Δημοτική Αρχή του κ. Μιτζικού αποφεύγει να πράξει.

Κλείνοντας, θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον κ. Καναβό που ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημά μας για συνάντηση, καθώς και για την πληρέστατη και άκρως εμπεριστατωμένη ενημέρωση που μας παρείχε για τα προγράμματα που η Περιφέρεια αναμένεται να υλοποιήσει για τους Δήμους της Θεσσαλίας και τα οποία, αν αξιοποιηθούν, σίγουρα, μπορούν να συμβάλουν σημαντικά στην ανάπτυξη του Δήμου μας».

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ