Πρόσφυγες στη Ρόδο: Συνεχίζονται οι εικόνες απαξίωσης – Κοιμούνται σε χαρτόκουτα, χωρίς κουβέρτες

Πρόσφυγες στη Ρόδο: Συνεχίζονται οι εικόνες απαξίωσης - Κοιμούνται σε χαρτόκουτα, χωρίς κουβέρτες

Εικόνες ντροπής και απαξίωσης της ανθρώπινης αξιοπρέπειας, αντικρίζουν οι άνθρωποι στη Ρόδο καθώς εκατοντάδες πρόσφυγες και μετανάστες, ανάμεσά τους και πολλά μικρά παιδιά κοιμούνται στην άκρη των δρόμων και σε πάρκα μέσα σε χαρτόκουτα και αυτοσχέδιες σκηνές.

Γυναίκες, μικρά παιδιά, οικογένειες ολόκληρες χωρίς νερό, χωρίς κουβέρτες, χωρίς κανόνες υγιεινής. Κοιμούνται σε χαρτόκουτα και αυτοσχέδιες σκηνές σε πάρκα, πεζοδρόμια, έξω από το αστυνομικό τμήμα στο κέντρο, στη Ρόδο.

Η δομή της Λέρου γέμισε και πλέον, πρόσφυγες και μετανάστες μεταφέρονται στη Μαλακάσα, τα Διαβατά και τη Χίο. Η ταυτοποίηση και η μεταφορά τους γίνονται με αργούς ρυθμούς. Ως αποτέλεσμα 800 άνθρωποι από τη Συρία, την Αίγυπτο και το Αφγανιστάν να διαμένουν αυτή τη στιγμή σε αντίξοες συνθήκες.

Στιγμιότυπο από τις σκηνές που ζουν πρόσφυγες και μετανάστες στη Ρόδο

Πού μεταφέρθηκαν οι μετανάστες

Από την αρχή της εβδομάδας, 424 άτομα ταυτοποιήθηκαν και μεταφέρθηκαν. Οι 200 στη μεγαλύτερη μαζική μετακίνηση προς το ΚΥΤ της Σάμου, 124 άτομα προς ΚΥΤ της Κω και 100 άτομα στα Διαβατά, στη Θεσσαλονίκη.

Από την αρχή του έτους έχουν επισκεφθεί τη Ρόδο καθώς και άλλα νησιά των Δωδεκανήσων, 10.000 μετανάστες.

Σύμφωνα με το MEGA, αυτή τη στιγμή μέσα στις σκηνές βρίσκονται περίπου 70 άτομα. Στο σημείο όπου έχουν στηθεί οι αυτοσχέδιες σκηνές, πλησίον, βρίσκεται ο δρόμος όπου τη Δευτέρα θα γίνει η παρέλαση για την 28η Οκτωβρίου.

Δείτε το ρεπορτάζ του MEGA από τη Ρόδο:

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ