Στις φλόγες πολυκατοικία στο Κίεβο – Χτυπήθηκε από ρωσικό drone [vid]

Στις φλόγες πολυκατοικία στο Κίεβο - Χτυπήθηκε από ρωσικό drone [vid]

Ένας νεκρός και τέσσερις τραυματίες από ρωσική επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος που έπληξε πολυκατοικία στο Κίεβο της Ουκρανίας σήμερα το βράδυ. Προκλήθηκε πυρκαγιά σε αρκετά διαμερίσματα και υπέστησαν ζημιές οι κατοικίες τριών ορόφων, ανακοίνωσαν αξιωματούχοι.

Ο Σέρχι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της πρωτεύουσας, δήλωσε ότι η φωτιά εξαπλώθηκε σε αρκετά διαμερίσματα της πολυκατοικίας στη συνοικία Σολομιάνσκι, δυτικά του κέντρου της πόλης. Δεν υπάρχουν άμεσες αναφορές για θύματα. Ο Πόπκο δήλωσε ότι οι υπηρεσίες εκτάκτων καταστάσεων βρίσκονται στο σημείο.

“Στη συνοικία Σολομιάνσκι, φλέγονται οι πάνω όροφοι μιας πολυκατοικίας που επλήγη από εχθρικό μη επανδρωμένο αεροσκάφος. Τα διαμερίσματα του 17ου, του 18ου και του 19ου ορόφου επλήγησαν. Οι υπηρεσίες πρώτων βοηθειών βρίσκονται στο σημείο“, έγραψε ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram.

Δημοσιογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου που βρισκόταν στο σημείο είδε κάτι που έμοιαζε να είναι μη επανδρωμένο αεροσκάφος πάνω από το κτίριο πριν συντριβεί πάνω του, προκαλώντας πυρκαγιά.

Η Ρωσία εξαπέλυσε δύο κύματα επιθέσεων με μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones) στην ουκρανική πρωτεύουσα κατά τη διάρκεια της νύχτας στην 15η αεροπορική επιδρομή κατά του Κιέβου αυτό τον μήνα, δήλωσαν σήμερα αξιωματούχοι της πόλης.

Πάνω από 10 drones καταρρίφθηκαν πάνω από την πόλη κατά τη διάρκεια της επίθεσης, που διήρκησε περίπου 4 ώρες, δήλωσε ο στρατιωτικός διοικητής της πόλης Σέρχι Πόπκο μέσω Telegram.

Πρόσθεσε ότι οι αρχές δεν έχουν λάβει αναφορές για τραυματισμούς και ότι θραύσματα προκάλεσαν πυρκαγιά που στη συνέχεια κατασβέστηκε.

Ανταποκριτές του Reuters ανέφεραν ότι ακούστηκαν πολλαπλές εκρήξεις σήμερα το πρωί.

Συνολικά, η ουκρανική αντιαεροπορική άμυνα κατέστρεψε 36 από τα 63 drones που εκτοξεύθηκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας από τη Ρωσία σε διάφορες περιοχές της Ουκρανίας, όπως ανακοίνωσε η Πολεμική Αεροπορία του Κιέβου.

Τα περισσότερα καταρρίφθηκαν πάνω από τις περιφέρειες του Κιέβου και της Οδησσού, πρόσθεσε, ενώ χάθηκε το ίχνος 16 άλλων.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ