Εντυπώσεις από το ταξίδι του 1ου Παγκύπριου Γυμνασίου Βόλου στην Κύπρο

12 κ

Αντιπροσωπεία μαθητών και εκπαιδευτικών από το 1ο Γυμνάσιο Βόλου – Παγκύπριο ταξίδεψε στην Κύπρο και επισκέφτηκε το αδελφοποιημένο Παγκύπριο Γυμνάσιο Λευκωσίας τον Οκτώβριο του 2024.

Οι μαθητές επισκέφτηκαν τη Λάρνακα, την ΕΛΔΥΚ  στην Μαλούντα Λευκωσίας, ξεναγήθηκαν στο Πολεμικό Μουσείο και στο Μνημείο των πεσόντων.

Ξεναγήθηκαν στο Παγκύπριο Γυμνάσιο, στην Σεβέρειο Βιβλιοθήκη, την Κρύπτη των Φιλικών, τα Μουσεία του Παγκυπρίου Γυμνασίου, τον Ναό του Αγίου Ιωάννου και το Ολοήμερο Σχολείο Διαθεματικής-Διεπιστημονικής Μάθησης, συμμετέχοντας στο μάθημα. Επισκέφτηκαν την Αρχιεπισκοπή Κύπρου όπου τους υποδέχθηκε ο Αρχιεπίσκοπος.

Ξεναγήθηκαν στους δρόμους της παλιάς Λευκωσίας και στην Πράσινη Γραμμή στην Οδό Λήδρας όπου έγινε και ένα δρώμενο για τα 50 χρόνια από την εισβολή. Στην Λάρνακα στον Άγιο Λάζαρο, στην επαρχία Αμμοχώστου στον Αχυρώνα Λιοπετρίου, στο Πολιτιστικό Κέντρο Δήμου Αμμοχώστου – Παρακολούθηση ταινίας –  Παρατηρητήριο.

Ξενάγηση στην έκθεση «”Τόπος ευκλεής”. Ιερά Μονή Αποστόλου Βαρνάβα. Ιστορία – προσφορά – προσφυγιά» στον Ιερό Ναό Αγίας Άννας στο Παραλίμνι

Ξενάγηση στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Παραλιμνίου και στη Μητρόπολη Κωνσταντίας-Αμμοχώστου.

Ξενάγηση στη Μαρίνα Λεμεσού. Ξενάγηση στο Κούριο, στον Αρχαιολογικό χώρο Νέας Πάφου, στα Φυλακισμένα Μνήματα και στον Τύμβο της Μακεδονίτισσας όπου και συναντήσαμε την Υπουργό κυρία Ζέττα Μακρή.

Η υποδοχή και η φιλιξενία του αδελφού σχολείου της Κύπρου ήταν εξαιρετική και θα ανταποθοθεί τον Μάρτιο του 2025.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ