Φλώρινα: Τι πήγε λάθος στη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα – Ειδικός απαντά

Φλώρινα

Σοκ στη Φλώρινα, καθώς 14 άτομα λιποθύμησαν μέσα σε ξενοδοχείο και μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με συμπτώματα δηλητηρίασης από μονοξείδιο του άνθρακα. Ένας μάλιστα εξ αυτών βρίσκεται στη ΜΕΘ σε κρίσιμη κατάσταση.

Ένας 48χρονος νοσηλεύεται διασωληνωμένος σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας από τους 14 τουρίστες που δηλητηριάστηκαν από μονοξείδιο του Άνθρακα σε ξενοδοχειακή μονάδα στο Λιμνοχώρι Φλωρίνας.

Στην περιοχή σήμανε συναγερμός με το περιστατικό να έχει αναστατώσει κατοίκους και επιχειρηματίες.

Αρκετοί κάτοικοι έσπευσαν στο σημείο προκειμένου να δουν τι ακριβώς έχει συμβεί.

Αναπάντητα ερωτήματα

Σύμφωνα με τους κατοίκους, τα εγκαίνια του ξενώνα έγιναν στις 12 Σεπτεμβρίου, ωστόσο, άπαντες αναρωτιούνται τι ήταν αυτό που προκάλεσε τη διαρροή του μονοξείδιου του άνθρακα στα δωμάτια του ξενοδοχείου.

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα οι αρχές.

Συνολικά, 9 τουρίστες μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Φλώρινας, οι οποίοι και πήραν εξιτήριο, 4 άτομα στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, ενώ 1 άτομο βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση.

Φλώρινα: Αποκλειστικές εικόνες από το δωμάτιο που απεγκλωβίστηκε ο 48χρονος

Ένας 48χρονος κρίθηκε ότι η κατάσταση του είναι σοβαρή και έπρεπε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο της Κοζάνης, όπου εισήχθη σε μονάδα εντατικής θεραπείας.

Φλώρινα

Ο άνδρας φαίνεται να λιποθύμησε πίσω από την πόρτα του δωματίου, όπου διέμενε και χρειάστηκε η Πυροσβεστική να σπάσει τα παντζούρι για να εισέλθει μέσα στο δωμάτιο.

Ο ΕΟΤ είχε κλείσει το ξενοδοχείο

Υπάρχει μία πληροφορία ότι για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου το τουριστικό κατάλυμα άνοιξε και υποδέχθηκε κόσμο χωρίς να έχει τα αναγκαία έγγραφα λειτουργίας.

Επιπλέον σε επικοινωνία που είχε δημοσιογράφος του MEGA, Εύα Καλλίνη, με την Περιφέρεια της Φλώρινας, της αναφέρθηκε ότι πριν από λίγες ημέρες έφθασε κλιμάκιο του Υγειονομικού τμήματος της Περιφέρειας για να κάνει έλεγχο στο εστιατόριο του καταλύματος. Έλεγχος που τελικά δεν έγινε, καθώς το ξενοδοχείο ήταν κλειστό.

Μάλιστα, ο ΕΟΤ είχε κλείσει την ξενοδοχειακή μονάδα και είχε επιβάλει πρόστιμο της τάξεως των 10.οοο ευρώ στην επιχείρηση καθότι έλειπαν αναγκαία έγγραφα για την λειτουργία του.

Η κατάσταση υγείας του 48χρονου

Για την κατάσταση της υγείας του άντρα που χρειάστηκε να νοσηλευτεί σε ΜΕΘ, ανέφερε ο κος Γιαννάκος, πρόεδρος ΠΟΕΔΗΝ:

«Ο 48χρονος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση. Η κατάσταση της υγείας της συζύγου του 48χρονου δεν εμπνέει ανησυχία».

Από την πλευρά του, ο Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, Καθηγητής Πνευμονολογίας – Εντατικής Θεραπείας και Καθηγητής Πνευμονολογίας στο ΕΚΠΑ εξήγησε:

«Το μονοξείδιο του άνθρακα είναι ένα άοσμο και άχρωμο αέριο που δεν είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε την ύπαρξή του, και γι΄αυτό ακριβώς είναι άκρως επικίνδυνο».

Φλώρινα: Τι πήγε λάθος και οδήγησε στην διαρροή μονοξείδιου του άνθρακα;

Ο Μιχάλης Χριστοδουλίδης, ενεργειακός επιθεωρητής, μιλώντας στην Αναστασία Γιάμαλη εξήγησε σχετικά με την διαρροή στο συγκεκριμένο ξενοδοχείο:

«Σίγουρα θα εντοπίζαμε ότι δεν γίνεται σωστά η καύση του φυσικού αερίου. Μάλιστα, αυτό δεν είναι κάτι δύσκολο να εντοπιστεί. Σε αυτή την περίπτωση θα πρέπει ο συντηρητής να δώσει το φύλλο ελέγχου, προκειμένου να δούμε ότι ήταν όντως σωστή η ρύθμιση του καυστήρα».

Στην συνέχεια ο ενεργειακός επιθεωρητής τόνισε: «Όπως υπάρχει ανιχνευτής καπνού, θα έπρεπε να επιβάλλει η νομοθεσία σε χώρους που υπάρχει λεβητοστάσιο να υπάρχει ανιχνευτής διαρροής μονοξειδίου του άνθρακα».

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ