Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ στα Άδανα της Τουρκίας

Ισχυρός σεισμός 5 Ρίχτερ στα Άδανα της Τουρκίας

Ένας ισχυρός σεισμός, μεγέθους 5 βαθμών της Κλίμακας Ρίχτερ, σημειώθηκε την Κυριακή (27/10) στα Άδανα της Τουρκίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που ελήφθησαν από την Υπηρεσία Διαχείρισης Καταστροφών και Εκτάκτων Αναγκών (AFAD) της χώρας, ο σεισμός που σημειώθηκε στα Άδανα στις 20.07 είχε επίκεντρο την περιοχή Κοζάν.

Ο σεισμός, ο οποίος σημειώθηκε σε βάθος 20,13 χιλιομέτρων, προκάλεσε πανικό στους πολίτες με αποτέλεσμα να βγουν στους δρόμους, ενώ έγινε αισθητός και στο κέντρο της πόλης των Αδάνων, καθώς και στις γύρω επαρχίες.

Επιπλέον, στις 17:56 καταγράφηκε σεισμική δόνηση, μεγέθους 4,3 βαθμών Ρίχερ, στην περιοχή Αϊβατσίκ του Τσανάκαλε.

Δεν υπάρχουν αναφορές για θύματα

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας, Ali Yerlikaya, δήλωσε ότι δεν υπάρχει καμία αρνητική κατάσταση σε δήλωσή του μετά το σεισμό.

«Σεισμός μεγέθους 5,0 βαθμών σημειώθηκε στην περιοχή Κοζάν στα Άδανα. Έγινε επίσης αισθητός σε γειτονικές επαρχίες. Η AFAD και όλες οι ομάδες των αρμόδιων φορέων μας ξεκίνησαν αμέσως επιτόπιες έρευνες. Προς το παρόν, δεν υπάρχει καμία αρνητική κατάσταση. Εύχομαι στους πολίτες μας που επλήγησαν από τον σεισμό να γίνουν σύντομα καλά».

Ο Abdülkadir Uraloğlu, υπουργός Μεταφορών και Υποδομών, δήλωσε ότι «οι εργασίες επιτόπιας έρευνας των αρμόδιων φορέων μας συνεχίζονται. Μέχρι στιγμής, δεν έχουν εντοπιστεί προβλήματα όσον αφορά τις μεταφορές και τις επικοινωνίες».

Ο κυβερνήτης των Αδάνων Yavuz Selim Köşger δήλωσε: «Προς το παρόν δεν υπάρχει καμία αρνητική κατάσταση στην επαρχία μας, οι έρευνές μας συνεχίζονται», ανέφερε και ο κυβερνήτων των Αδάνων, σύμφωνα με τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ