Ισραήλ: Χρειάζονται «επώδυνοι συμβιβασμοί» για την επιστροφή των ομήρων λέει ο υπουργός Άμυνας

Ο Γιοάβ Γκάλαντ.

Με την «ακριβή, θανατηφόρα και αιφνιδιαστική» επίθεσή του στο Ιράν, το Ισραήλ έστειλε ένα σαφές μήνυμα, δήλωσε ο υπουργός Άμυνας, Γιοάβ Γκάλαντ.

Ο Γιοάβ Γκάλαντ έχει έρθει πολλές φορές σε σύγκρουση με τον Μπενιαμίν Νετανιάχου

«Το μακρύ χέρι του Ισραήλ θα φτάσει σε όποιον προσπαθήσει να μας βλάψει», σημείωσε ο ίδιος.

«Δεν υπάρχει μέρος που να είναι πολύ μακριά για εμάς», είπε ο Γκάλαντ στην κρατική τελετή για τους στρατιώτες που έπεσαν σε μάχες από τις 7 Οκτωβρίου του περασμένου έτους.

Ο Γιοάβ Γκάλαντ.

Ο Γιοάβ Γκάλαντ.

Για τη Χαμάς και τη Χεζμπολάχ

Ο Ισραηλινός υπουργός Άμυνας υποστήριξε ότι η Χαμάς «έχει πάψει να λειτουργεί ως στρατιωτικό δίκτυο» και ότι η Χεζμπολάχ «συνεχίζει να δέχεται μια σειρά από πλήγματα. Η αλυσίδα διοίκησής της εξαλείφθηκε, το μεγαλύτερο μέρος των ρουκετών και των πυραύλων της καταστράφηκε και οι δυνάμεις της χτυπήθηκαν και υποχώρησαν από τα σύνορα».

Οι δύο οργανώσεις δεν αποτελούν πλέον «ένα αποτελεσματικό εργαλείο στα χέρια του Ιράν», υποστήριξε.

Παρόλα αυτά, ο ίδιος τόνισε ότι δεν μπορεί να επιτευχθεί κάθε στόχος του πολέμου με στρατιωτική ισχύ, σε μια δήλωση που θα συζητηθεί.

«Η επιστροφή των ομήρων στα σπίτια τους απαιτεί επώδυνους συμβιβασμούς», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Γκάλαντ. «Πρέπει να το κάνουμε αυτό για τους ομήρους, για τις οικογένειές τους, για τους στρατιώτες που έπεσαν γι’ αυτόν τον σκοπό, για την κληρονομιά των IDF και στο όνομα του εβραϊκού και εθνικού ήθους».

Ο Γκάλαντ πρόσθεσε ότι «αυτό είναι δική μας ευθύνη».

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ