Ισραήλ: Πήγε στην Γάζα «για να πάρει εκδίκηση από γυναίκες και παιδιά» και τον σκότωσαν στον Λίβανο

Ισραήλ: Πήγε στην Γάζα «για να πάρει εκδίκηση από γυναίκες και παιδιά» και τον σκότωσαν στον Λίβανο

Κατά την πρόσφατη κηδεία ενός εφέδρου του Ισραηλινού στρατού που σκοτώθηκε κατά την εισβολή στον Λίβανο, οι οικείοι του τον αποχαιρέτησαν με καμάρι «ως κάποιον που ήταν αποφασισμένος να πάρει εκδίκηση από τους κατοίκους της Γάζας, ακόμη και από γυναίκες και παιδιά», και ο οποίος φέρεται να έβαλε φωτιά σε ένα σπίτι στη Λωρίδα της Γάζας χωρίς άδεια από τους ανωτέρους του, προκειμένου να ανεβάσει το ηθικό των συναδέλφων του, όπως μεταφράζουν οι Times of Israel!

«Μπήκατε στη Γάζα για να πάρετε εκδίκηση – όσο το δυνατόν περισσότερο. [Εναντίον] γυναικών, παιδιών – όλων όσων είδατε. Όσο το δυνατόν περισσότερο. Αυτό θέλατε», δήλωσε ο Ουρία Μπεν-Νατάν, ο αδελφός του 22χρονου λοχία Σουβαέλ Μπεν-Νατάν, από τον οικισμό Rehelim της βόρειας Δυτικής Όχθης.

«Ήσουν ο πιο χαρούμενος και ο μεγαλύτερος χαζοχαρούμενος στη διμοιρία. Το καταλάβαμε αυτό για πρώτη φορά όταν έβαλες φωτιά σε ένα σπίτι χωρίς έγκριση για να τονώσεις το ηθικό»

Αποσπάσματα από τους αμφιλεγόμενους επικήδειους λόγους έχουν ληφθεί από το αριστερό παρατηρητήριο μέσων ενημέρωσης The Seventh Eye, πάντα σύμφωνα με τους Times of Israel, το οποίο επικρίνει τα ισραηλινά μέσα ενημέρωσης επειδή ως επί το πλείστον δεν τα συμπεριέλαβαν στην κάλυψη της κηδείας του Μπεν-Νατάν, σε αυτό που ισχυρίζεται ότι αποτελεί επέκταση της προσπάθειας να αποκρυβούν ή να υποβαθμιστούν τα φερόμενα ως εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού στρατού στη Γάζα.

Σκοτώθηκε στον Λίβανο, όμως πρόλαβε «να πάρει εκδίκηση από γυναικόπαιδα στη Γάζα»

Ο Μπεν-Νατάν σκοτώθηκε μαζί με άλλους τρεις κατά τη διάρκεια σύγκρουσης με μέλη της Χεζμπολάχ στο Λίβανο την Τετάρτη. Νωρίτερα στον πόλεμο, όμως, είχε πολεμήσει και στη Γάζα. «Ήσουν ο πιο χαρούμενος και ο μεγαλύτερος χαζοχαρούμενος στη διμοιρία. Το καταλάβαμε αυτό για πρώτη φορά όταν έβαλες φωτιά σε ένα σπίτι χωρίς έγκριση για να τονώσεις το ηθικό», είπε ένας από τους συμπολεμιστές του σε επικήδειο που ακολούθησε στην κηδεία.

Ο πατέρας του Μπεν-Νατάν, Ντέιβιντ, αναφέρθηκε στη σύλληψη του γιου του πέρυσι, μέλους εξτρεμιστικής ομάδας ενόπλων εποίκων, επειδή δολοφόνησε «σε αυτοάμυνα» έναν άοπλο 40χρονο Παλαιστίνιο, τον Μπιλάλ Σαλάχ, μπροστά στη γυναίκα και τα τέσσερα παιδιά του, ενώ μάζευαν ελιές στη Δυτική Όχθη.

Ο Μπεν-Νατάν ισχυρίστηκε ότι ενήργησε σε αυτοάμυνα μετά από επίθεση Παλαιστινίων από την περιοχή. Οι ντόπιοι Παλαιστίνιοι από το χωριό Ας-Σαουίγια της βόρειας Δυτικής Όχθης, με τη σειρά τους, ισχυρίστηκαν ότι έποικοι προσπαθούσαν να τους εμποδίσουν να μαζέψουν τις ελιές τους και ότι ο Μπεν Νατάν πυροβόλησε εν ψυχρώ τον Μπιλάλ Σαλάχ. Αθωώθηκε ενώ το όνομά του δεν δημοσιεύθηκε.

Ο άοπλος δολοφονηθείς Μπιλάλ Σαλάχ, έδιωξε την οικογένειά του πριν πάνε οι έποικοι στο χωράφι και έτρεξε πίσω να πάρει το κινητό του τηλέφωνο, όταν τον είδε ο Μπεν-Νατάν και τον δολοφόνησε, σύμφωνα με την οικογένεια.

Η υπόθεση έκλεισε μετά από…ΕΔΕ του στρατιωτικού διοικητή

Στον Μπεν-Νατάν απαγγέλθηκαν κατηγορίες για την δολοφονία, αλλά ο πατέρας του δήλωσε στην κηδεία ότι η υπόθεση εναντίον του είχε κλείσει. Ωστόσο, το The Seventh Eye αναφέρει ότι ο Ισραηλινός στρατός ανέφερε ότι η έρευνα δεν έχει ολοκληρωθεί, ούτε έχει παραδοθεί στον Στρατιωτικό Εισαγγελέα, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να έχει κλείσει.

«Παρά το γεγονός ότι αδικήθηκε σοβαρά, ο Μπεν-Νατάν άφησε πίσω του αυτό που συνέβη και αποφάσισε ότι θα καταταγεί και μετά τις 7 Οκτωβρίου», όπως ισχυρίστηκε ο πατέρας του στην κηδεία.

«Θέλω να είμαι με τους Εβραίους στον πόλεμό τους», θυμάται ο πατέρας του να του λέει.

Ο εξτρεμιστής έποικος Μπεν-Νατάν με το όπλο που σκότωσε τον Παλαιστίνιο αγρότη Μπιλάλ Σαλάχ.



Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ