Λάρισα: Πλήθος κόσμου στην 9η Γιορτή Μανιταριού στο Σκλήθρο Αγιάς

ΣΚΛΗΘΡΟ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ 1

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε σήμερα η 9η Γιορτή μανιταριού στο Σκλήθρο που διοργάνωσε ο τοπικός Πολιτιστικός Εξωραϊστικός Σύλλογος σε συνεργασία με τον Σύλλογο Μανιταρόφιλων Θεσσαλίας και με την υποστήριξη της Περιφέρειας Θεσσαλίας και του Δήμου Αγιάς.

Η πρώτη συνάντηση όλων των ομάδων αναζήτησης μανιταριών έγινε το πρωί στο σημείο Πλάστιγγα, στον δρόμο Ελάφου – Σκλήθρου όπου για τρεις ώρες περίπου μάζεψαν μανιτάρια του δάσους μεταξύ του Μαυροβουνίου και του Πηλίου.

Αμέσως μετά όλες οι ομάδες συγκεντρώθηκαν στο Πολιτιστικό Κέντρο του Σκλήθρου, όπου έγινε ταυτοποίηση των μανιταριών που μάζεψαν στο δάσος.

Ακολούθησε ομιλία για τα μανιτάρια και τη θέση τους στη γαστρονομία, ενώ στο χώρο του πολιτιστικού κέντρου οι επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να γευθούν χειροποίητες πίτες από μέλη του συλλόγου.

Στον ίδιο χώρο μαθητές και μαθήτριες της σχολής μαθητείας του ΟΑΕΔ, υπό την καθοδήγηση του ΣΕΦ Βασίλη Παναγούλη, πρόσφεραν εδέσματα με μανιτάρια και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Σκλήθρου πρόσφερε μανιταρόσουπα και ψητά μανιτάρια, που για την παρασκευή τους είχαν φροντίσει μέλη του συλλόγου.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ