Μαρία Στρατουδάκη: Η ανταμοιβή με πίτσα και παγωτό, η ατάκα του Πύρρου και το όνειρο ζωής της Πρωταθλήτριας Ευρώπης!

Μαρία Στρατουδάκη: Η ανταμοιβή με πίτσα και παγωτό, η ατάκα του Πύρρου και το όνειρο ζωής της Πρωταθλήτριας Ευρώπης!

Πρωταθλήτρια Ευρώπης στις νεάνιδες είναι το βράδυ του Σαββάτου η εκπληκτική Κρητικοπούλα Μαρία Στρατουδάκη. Η 16χρονη πρωταθλήτρια του Καρτερού Χανίων σάρωσε τα χρυσά μετάλλια στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα άρσης βαρών εφήβων-νεανίδων που διεξάγεται στην Πολωνία.

Στην κατηγορία των 49 κ. των νεανίδων ανέβηκε τρεις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κάνοντας μάλιστα και ευρωπαϊκό ρεκόρ στο επολέ ζετέ με 96 κιλά, αποδεικνύοντας και πάλι ότι είναι το μεγαλύτερο ταλέντο του ελληνικού αθλητισμού.

Το «χρυσό» δρόμο τον ξεκίνησε στο αρασέ σηκώνοντας 73 κιλά και στο επολέ ζετέ, με την πρώτη προσπάθεια έκανε 87 κιλά, επίδοση που δεν έφτασε καμία άλλη αντίπαλος της. Η Στρατουδάκη με τεράστια ψυχικά αποθέματα δεν έμεινε εκεί και μπορεί να έχασε τα 92 κιλά, αλλά στην τρίτη και τελευταία προσπάθεια σήκωσε 96 κιλά που είναι νέο ρεκόρ Ευρώπης στις νεάνιδες κατακτώντας έτσι και άλλα δύο χρυσά, τόσο στη συγκεκριμένη κίνηση όσο και στο σύνολο με 169 κιλά.

Η κυριαρχία της Μαρίας ήταν απόλυτη, αφήνοντας τη δεύτερη Βρετανίδα Ρόμπερτς 16 κιλά πίσω και την τρίτη Λαγκάνα – Καμιλέρι από τη Μάλτα, 21 κιλά μακριά!

Η απονομή από τον Πύρρο

Η ανταπόδοση για την προσπάθεια της, ήρθε τη στιγμή της απονομής. Η Μαρία Στρατουδάκη ανέβηκε τρεις φορές στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου για να πάρει τα ισάριθμα χρυσά μετάλλια, με το τρίτο μάλιστα από τα χέρια του θρύλου της άρσης βαρών, Ολυμπιονίκη Πύρρου Δήμα!

Πάνω εκεί, αναλογιζόμενη την επιτυχία της αλλά και με τη συναισθηματική φόρτιση που είχε για τον αγώνα, η Μαρία ξέσπασε σε λυγμούς. Ηταν, όμως, δάκρυα χαράς για την επίτευξη του στόχου με τα τρία χρυσά μετάλλια.

Η ατάκα του Πύρρου

Ο Πύρρος μιλώντας στο In.gr αποκάλυψε την ατάκα που της είπε, τη στιγμή της απονομής, αφού πρώτα τη συνεχάρη θερμά για την τεράστια επιτυχία της. «Μπράβο Μαρία, μας συγκίνησες όλους. Εδειξες τεράστια αγωνιστικότητα» είπε ο Πύρρος στο κορίτσι που είναι η επόμενη μέρα της ελληνικής άρσης βαρών.

Θερμά ήταν και τα λόγια της Προέδρου της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αρσης Βαρών και παλιάς πρωταθλήτριας Θεανώς Ζαγκλιβέρη. «έλω να συγχαρώ μέσα από την καρδιά μου την υπέροχη Μαρία Στρατουδάκη για τα εκπληκτικά κατορθώματα της. Η χαρά και η υπερηφάνεια που μας χάρισε δεν μπορούν να περιγραφούν με λόγια. Η ελληνική άρση βαρών ξαναζεί μοναδικές στιγμές και είμαι σίγουρη ότι έρχονται καλύτερες ημέρες για το άθλημα. Συγχαρητήρια και στον προπονητή της αλλά και στην οικογένεια της».

Η ανταμοιβή από τους γονείς

Αμέσως μετά την τρίτη προσπάθεια η 16χρονη πρωταθλήτρια έπεσε στην αγκαλιά του προπονητή της στην Κρήτη Στέλιου Γιορνταμιλάκη που τον έχει σαν δεύτερο πατέρα. Και λίγο αργότερα μίλησε στο τηλέφωνο με τον πατέρα της Νεκτάριο και τη μητέρα της Ελένη, οι οποίοι συγκινημένοι της έδωσαν συγχαρητήρια και την περιμένουν το βράδυ της Κυριακής στα Χανιά.

Όπως έλεγε ο πατέρας της, ήρθε η ώρα να φάει πίτσα και παγωτό, ως μια μικρή ανταμοιβή για όσα πέτυχε στην Πολωνία. Αλλωστε, πριν από τους αγώνες είναι ιδιαίτερα προσεκτική στη διατροφή καθώς πρέπει να μένει σταθερά, λίγο κάτω από τα 49 κιλά.

Το όνειρο ζωής της Μαρίας

Η Μαρία Στρατουδάκη το περασμένο καλοκαίρι έγινε 16 και ήδη έχει κατακτήσει τα πάντα, με μετάλλια σε Παγκόσμια και Ευρωπαϊκά Πρωταθλήματα κάτω των 15, αλλά και ανάδειξη από τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Αθλητικού Τύπου ως του μεγαλύτερου ανερχόμενου ταλέντου για το 2023. Ωστόσο τα τρία χρυσά στην Πολωνία, ήταν τα πρώτα σε μεγαλύτερη κατηγορία και αυτός ήταν ο λόγος της συγκίνησης της.

Παράλληλα, με τη συγκεκριμένη επιτυχία, άνοιξε ο δρόμος για εισαγωγή στο Πανεπιστήμιο χωρίς εξετάσεις, γεγονός που θα της επιτρέψει να επικεντρωθεί στις προπονήσεις δίχως να έχει το άγχος των Πανελληνίων.

Αυτό που θέλει πλέον είναι η συμμετοχή στους επόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες το 2028 στο Λος Αντζελες. Αλλωστε διαθέτει ταλέντο, δύναμη και επιμονή και εάν παραμείνει υγιής ως τότε, όλα μπορούν να γίνουν!

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

LIVE: Λάτσιο – Τζένοα

LIVE: Λάτσιο – Τζένοα

LIVE: Λάτσιο – Τζένοα. Παρακολουθήστε live στις 16:00 την εξέλιξη της αναμέτρησης Λάτσιο – Τζένοα για…