Μήνυμα δημάρχου Τεμπών για την 28η Οκτωβρίου

28η ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ

Στις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης κάνε αναφορά στο μήνυμά του με αφορμή την αυριανή επέτειο της 28ης Οκτωβρίου ο δήμαρχος Τεμπών Γιώργος Μανώλης.

Αναλυτικά αναφέρει:

Aύριο γιορτάζουμε την 28η Οκτωβρίου, μια ημέρα που σηματοδοτεί την υπερηφάνεια και το σθένος του ελληνικού λαού. Είναι η ημέρα που οι Έλληνες είπαν το ηρωικό “Όχι” και στάθηκαν ενωμένοι ενάντια στον φασισμό και τον κατακτητή. Μια ημέρα που υπενθυμίζει σε όλους μας τις αξίες της ελευθερίας, της δημοκρατίας και της αλληλεγγύης.

Με την καρδιά γεμάτη από θαυμασμό και ευγνωμοσύνη, αποδίδουμε φόρο τιμής στους ήρωες του 1940, οι οποίοι με το θάρρος και την αυταπάρνησή τους προσέφεραν στην Ελλάδα την αξιοπρέπεια και την ελευθερία της. Ας μην ξεχνάμε ότι η θυσία τους αποτελεί φάρο για τις γενιές που ακολουθούν, διδάσκοντάς μας πως με ενότητα και αποφασιστικότητα μπορούμε να υπερβούμε κάθε δυσκολία.

Ας αντλήσουμε έμπνευση από το παράδειγμα των προγόνων μας και ας εργαστούμε όλοι μαζί για ένα καλύτερο αύριο, για μια Ελλάδα δυνατή και ελεύθερη, αντάξια της ιστορίας και του πολιτισμού της.

Χρόνια πολλά σε όλους!

Εκδήλωση στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων

Στο μεταξύ με αφορμή την εθνική επέτειο της 28ης Οκτωβρίου, εκδήλωση μνήμης και τιμής για τους ήρωες του 1940, πραγματοποιήθηκε στο Δημοτικό Σχολείο Γόννων.

Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγινε επίκαιρη ομιλία από την αναπληρώτρια διευθύντρια και δασκάλα της Γ΄ τάξης, του σχολείου Αικατερίνη Πούλιου, ενώ ακούστηκαν τραγούδια και αφηγήσεις και προβλήθηκε ταινία μικρού μήκους την οποία γύρισαν οι μαθητές της ΣΤ΄τάξης με τη συμμετοχή των δασκάλων τους και με τη βοήθεια της θεατρολόγου του σχολείου, Ειρήνης Ζγούρη. Η ταινία αναφερόταν στον ελληνοϊταλικό πόλεμο του 1940, προσφέροντας σε όλους τους παρευρισκόμενους μια συγκινητική αναδρομή στην ιστορία μας.

Ο δήμαρχος Τεμπών, Γιώργος Μανώλης, απηύθυνε θερμό χαιρετισμό στους παρευρισκόμενους, τονίζοντας τη σημασία της εθνικής επετείου και του αγώνα των Ελλήνων για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια.

Ξεχωριστή στιγμή στην εκδήλωση ήταν η βράβευση των μαθητών του σχολείου για τη διάκρισή τους με το Χρυσό Βραβείο στα Education Leaders Awards 2024 για την αδελφοποίηση με τα Αλβανικά Εκπαιδευτήρια “Όμηρος” Κορυτσάς.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ