Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4: «Πάρτι» των Καταλανών στο Μπερναμπέου

Ρεάλ Μαδρίτης – Μπαρτσελόνα 0-4: «Πάρτι» των Καταλανών στο Μπερναμπέου

Θρίαμβος της υπερηχητικής Μπαρτσελόνα στο «Σαντιάγκο Μπερναμπέου»! Με ονειρική εμφάνιση – κυρίως – στο δεύτερο ημίχρονο, η αρμάδα του Χάνσι Φλικ σκόρπισε με 4-0 τη Ρεάλ Μαδρίτης για την 11η αγωνιστική της La Liga, την άφησε στο -6 και έστειλε σαφές μήνυμα για τη μάχη του τίτλου και όχι μόνο. Δύο γκολ ο Λεβαντόφσκι, από ένα οι Γιαμάλ, Ραφίνια και τεράστιες ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ κόντρα στην ομάδα του Κάρλο Αντσελότι που δεν σταμάτησε να… βγαίνει οσφάιντ.

Το πρώτο ημίχρονο ήταν σχετικά ισορροπημένο, με τη Ρεάλ να έχει δύο καλές στιγμές με Βινίσιους και Καμαβινγκά, αλλά να μην βρίσκει δίχτυα. Στο 30′ ο Εμπαπέ σκόραρε, αλλά το γκολ ακυρώθηκε για οφσάιντ ενώ η Μπαρτσελόνα είχε μία πολύ καλή στιγμή με σουτ του Πέδρι που έβγαλε ο Λούνιν. Εκεί που έγινε ο κακός χαμός ήταν στο δεύτερο ημίχρονο όπου οι Καταλανοί έκρυψαν την μπάλα.

Από απίθανη μπαλιά του Κασάδο ο Λεβαντόφσκι στο 54′ πλάσαρε για το 0-1 και δύο λεπτά μετά από σέντρα του Μπαλντέ έκανε το 0-2 με κεφαλιά. Ο εξαιρετικός Πένια νίκησε σε τετ α τετ τον Εμπαπέ στο 64′ και δεν άφησε τη Ρεάλ να ξαναμπεί στο ματς ενώ μέχρι το 69′ ο Λεβαντόφσκι έχασε δύο αδιανόητες ευκαιρίες, με την πρώτη να είναι δοκάρι σε κενό τέρμα. Ο Πένια ήταν εκεί όποτε χρειάστηκε στη συνέχεια και στην κόντρα η Μπαρτσελόνα διέλυσε την αντίπαλό της. Στο 77′ ο Γιαμάλ με άψογο τελείμα έκανε το 0-3 και στο 84′ ο Ραφίνια κρέμασε τον Λούνιν για το 0-4.

Η ΦΑΣΗ ΚΛΕΙΔΙ ΤΟΥ ΜΑΤΣ:

Το οριακό οφσάιντ του Εμπαπέ στο 30′ θα μπορούσε να πει κανείς πως ήταν το «κλειδί». Αν ήταν λίγο πιο τυχερός και το μετρούσε, ίσως βλέπαμε άλλο έργο στο παιχνίδι.

ΑΛΛΑΞΕ ΤΟ ΜΑΤΣ:

Ο Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι με τα δύο γκολ που πέτυχε άλλαξε τα πάντα στο ματς και άνοιξε τον δρόμο για τον καταλανικό θρίαμβο. Εξαιρετικά τελειώματα και τα δύο, ένα με το δεξί κι ένα με το κεφάλι. Θα μπορούσε στη συνέχεια να έχει πετύχει και άλλα γκολ, χάνοντας πολύ μεγάλες ευκαιρίες.

Ο ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ:

Ο Εμπαπέ δεν κατάφερε να βοηθήσει τη Ρεάλ που σε τέτοια ματς περιμένει από εκείνον να κάνει τη διαφορά. Βγήκε οκτώ φορές οφσάιντ, έχασε δύο τετ α τετ και γενικά δεν…

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ:

Ο Σάντσες δεν είχε μεγάλα προβλήματα ούτε την πολύ δύσκολη φάση. Διαχειρίστηκε καλά το ματς και στον πειθαρχικό έλεγχο.

VAR-ΟΛΟΓΩΝΤΑΣ:

Μέσω VAR ακυρώθηκε το γκολ του Εμπαπέ στο 30′ για οσφάιντ και δεν χρειάστηκε να παρέμβει κάπου αλλού.

ΣΚΟΡΕΡ:

Λεβαντόφσκι (54′, 56′), Γιαμάλ (77′), Ραφίνια (84′)

Ρεάλ Μαδρίτης: Λούνιν, Βάθκεθ, Ρίντιγκερ, Μεντί (85′ Φραν Γκαρσία), Μιλιτάο, Τσουαμενί (63’ Μόντριτς), Βαλβέρδε, Καμαβινγκά (76’ Μπραΐμ Ντίαθ), Μπέλινγκχαμ, Βινίσιους, Εμπαπέ

Μπαρτσελόνα: Πένια, Κουμπαρσί, Μπαλντέ, Κουντέ, Μαρτίνεθ, Κασαδό (65’ Όλμο), Φερμίν (46’ Ντε Γιονγκ), Πέδρι (87’ Γκάβι), Γιαμάλ, Ραφίνια, Λεβαντόφσκι

ΕΠΟΜΕΝΗ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΤΩΝ ΑΝΤΙΠΑΛΩΝ:

Η Μπαρτσελόνα παίζει εντός με την Εσπανιόλ (3/11) και η Ρεάλ στο «Μεστάγια» με τη Βαλένθια (2/11)

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ