Θεατρική παράσταση για τα παιδιά στη Φουρνά Ευρυτανίας

ΦΟΥΡΝΑ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ

“Τα γενέθλια του Βασιλιά” ήταν ο τίτλος της θεατρικής παράστασης που δόθηκε σήμερα στο Δημοτικό σχολείο, στη Φουρνά Ευρυτανίας, για να διασκεδάσουν τα παιδιά του χωριού. Πρόκειται για την διασκευή ενός παραμυθιού, κατά τη διάρκεια του οποίας δόθηκαν στα παιδιά κινητικά και μουσικά ερεθίσματα για να συμμετάσχουν ενεργά μέσω του θεατρικού παιχνιδιού, βοηθώντας στην έκβαση της ιστορίας.

Την παράσταση παρουσίασαν ηθοποιός – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, Αντωνία Βαλλιανάτου και η Κική Τουντουλίδου, παιδαγωγός – εμψυχώτρια θεατρικού παιχνιδιού, προσφορά της RELLIA real estate.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν όλα τα παιδιά του χωριού μαζί με τους γονείς τους καθώς και οι τοπικοί φορείς που αγκάλιασαν την προσπάθεια της δασκάλας, Παναγιώτας Διαμαντή και του Ιερέα του χωριού, Κωνσταντίνου Ντυσίκου που είχαν την ιδέα και την πρωτοβουλία να φέρουν πολύτεκνες οικογένειες για να κρατήσουν ανοικτά τα σχολεία και ζωντανή την ορεινή κοινότητα της Ευρυτανίας.

Όλα τα παιδιά εμφανίστηκαν χαρούμενα μετά το τέλος της παράστασης και ευχαρίστησαν τους συντελεστές αυτής και τους διοργανωτές οι οποίοι υποσχέθηκαν ότι θα υπάρξουν κι άλλες εκδηλώσεις που σκοπό θα έχουν να ψυχαγωγήσουν τα παιδιά του χωριού.

Μετά την άφιξη της πρώτης 8μελούς οικογένειας του Στέφανου Κωστόπουλου, με έξι παιδιά, στη Φουρνά βρίσκεται εδώ και μια εβδομάδα και δεύτερη οικογένεια πενταμελής, με τρία παιδιά, που κατάγεται από την Λαμία.

Όπως επεσήμαναν στην ΕΡΤ η εκπαιδευτικός Παναγιώτα Διαμαντή και ο ο ιερέας του χωριού γίνονται προσπάθειες να έρθουν κι άλλες πολύτεκνες οικογένειες στη Φουρνά. Παράλληλα, γίνεται έκκληση σε όσους μπορούν να βοηθήσουν την προσπάθεια, ώστε να δοθεί η δυνατότητα για μια αξιοπρεπή διαβίωση σε όσες οικογένειες αποδεχθούν την πρόσκληση.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ