Αυστραλία: 12ο φεστιβάλ Ελληνικού Μαθητικού Κινηματογράφου

markellos1

Το 12ο Φεστιβάλ Ελληνικού Μαθητικού Κινηματογράφου ολοκληρώθηκε την Κυριακή  με την προβολή των ταινιών που έφτιαξαν οι μαθητές των Ελληνικών σχολείων της Βικτώριας και της Νέας Νότιας Ουαλίας.

Η παρουσίαση, όσο και η γιορτή που ακολούθησε στον κινηματογράφο Palace Cinema Como της Αυστραλιανής μεγαλούπολης  γέμισαν την αίθουσα και τους χώρους υποδοχής του ιστορικού κινηματογράφου με παιδικά χαμόγελα, υπερήφανους γονείς αλλά και πολλούς επισκέπτες που απόλαυσαν τις δημιουργίες και εξέφρασαν την υποστήριξη τους στις όμορφες νεανικές προσπάθειες στον κόσμο της Εικόνας.

Μάλιστα οι μαθητές έγιναν δεκτοί κατά την είσοδό τους στον κινηματογράφο ως “διασημότητες” οι ίδιοι, καταχειροκροτούμενοι από τους θεατές.

Οι ταινίες που παρουσιάστηκαν στο παρευρισκόμενο κοινό είναι κινηματογραφικές δημιουργίες μικρού μήκους των μαθητών που διδάσκονται Ελληνικά στη Βικτώρια και τη Νέα Νότια Ουαλία.

Και βέβαια, “πρωταγωνιστές” ήταν τόσο τα Ελληνικά ως γλώσσα αλλά και ως θεματολογία καθώς οι μικροί δημιουργοί άντλησαν εμπνεύσεις από την δική τους, ελληνική ταυτότητα.

Φέτος, για πρώτη φορά, την εκδήλωση παρουσίασαν μαθητές:

– Η Νεφέλη Μιχαλοπούλου, ο Ορφέας Σιδήρογλου και η Στέλλα Τζίμα, μαθητές της Γ’ Γυμνασίου του παραρτήματος του City των σχολείων της Ελληνικής Κοινότητας Μελβούρνης (ΕΚΜ), παρουσίασαν το πρόγραμμα και τα βραβεία με πολύ χιούμορ και επαγγελματισμό.

Παρόλο που όλες οι ταινίες μικρού μήκους έτυχαν καλής υποδοχής από το κοινό, η κριτική επιτροπή έπρεπε να επιλέξει έναν νικητή και αποφάσισε ως εξής:

Κατηγορία Δημοτικών Σχολείων:

  • 1η Θέση: Παράρτημα του South Morang των σχολείων της ΕΚΜ
  • 2η Θέση: Β’ Δημοτικού του παραρτήματος του Doncaster(Saturday) των σχολείων της ΕΚΜ
  • 3η Θέση: Γ’ Δημοτικού του παραρτήματος του City των σχολείων της ΕΚΜ

Κατηγορία Γυμνασίων & Λυκείων:

  • 1η Θέση: Α’ Γυμνασίου του παραρτήματος του Bentleighτων σχολείων της ΕΚΜ
  • 2η Θέση: μοιράστηκε ανάμεσα στη

o Β’ Γυμνασίου του Oakleigh Grammar και την

o Α’ Γυμνασίου του παραρτήματος του Balwyn των σχολείων της ΕΚΜ

  • 3η Θέση: A’ Γυμνασίου του Oakleigh Grammar

Βραβείο Κοινού: Ε’ & ΣΤ’ Δημοτικού του παραρτήματος του City των σχολείων της ΕΚΜ.

Απευθύνοντας χαιρετισμό στην εκδήλωση, ο πρόεδρος της Πολιτιστικής Επιτροπής της ΕΚΜ, κ. Λεωνίδας Βλαχάκης, δήλωσε: «Είμαι ενθουσιασμένος από τις κινηματογραφικές δημιουργίες των μαθητών και συγκινημένος που βλέπω τους μαθητές να παρουσιάζουν το φεστιβάλ, με τέτοια άνεση έκφρασης  στα Ελληνικά».

Τόσο οι μαθητές όσο και οι γονείς και οι δάσκαλοι ανανέωσαν το ραντεβού για την επόμενη χρονιά με νέες, ακόμη καλύτερες δημιουργίες.

Ανταπόκριση: Αλέκος Μάρκελλος 

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ