Χρ. Κέλλας: Πυξίδα για το μέλλον της χώρας η επέτειος του “ΟΧΙ”

kelas parelasi

“Η σημερινή ημέρα δεν είναι απλώς μια ημέρα μνήμης, είναι μια ημέρα που μας δείχνει την πυξίδα για το μέλλον της χώρας μας”, δήλωσε ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Χρ. Κέλλας αμέσως μετά το πέρας της παρέλασης των πολιτικών και στρατιωτικών τμημάτων στη Λάρισα για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Κέλλας, αναφέρθηκε και στο γενικότερο γεωπολιτικό περιβάλλον που επικρατεί υπογραμμίζοντας ότι “η Ελλάδα, ευρισκόμενη σε μια ταραγμένη περιοχή με πολέμους γύρω της οφείλει με ενότητα και με ισχυρές Ένοπλες Δυνάμεις, που προστατεύουν την εθνική της ανεξαρτησία, να οδηγηθεί ενωμένη στο μέλλον για να αντιμετωπίσει τυχόν κινδύνους”.

Από την πλευρά του ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Δ. Κουρέτας τόνισε ότι “πριν από 84 χρόνια συνέβη κάτι που αρκετοί το θεωρούσαν τιτάνιο και αρκετοί αδύνατο. Αυτό έκανε τον Τσώρτσιλ να πει ότι οι ήρωες πολεμούν σαν Έλληνες. Αυτό έγινε γιατί με εθνική ομοψυχία και συνεννόηση όλοι τα έβαλαν με τον εχθρό”. Αυτά τα πράγματα είναι επίκαιρα και σήμερα, πρόσθεσε ο κ. Κουρέτας, “γιατί η Θεσσαλία περνάει μια πάρα πολύ δύσκολη περίοδο και όλοι μαζί όπως ξεκινήσαμε θα τα καταφέρουμε με την ανασυγκρότηση γιατί δεν υπάρχει άλλος δρόμος“.

Ο δήμαρχος Λαρισαίων κ. Θ. Μαμάκος ανέφερε μεταξύ άλλων ότι “οι ήρωες του ’40 είναι η γενιά που έκανε το χρέος της απέναντι στην ιστορία και την πατρίδα. Το έπος του ’40 δείχνει το δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε για να μπορέσουμε να κερδίσουμε τις σύγχρονες μάχες, πως ως χώρα και ως έθνος θα κληθούμε να δώσουμε”.

Δηλώσεις στα τοπικά ΜΜΕ για την σημερινή επέτειο έκαναν η βουλευτής Λάρισας του ΠΑΣΟΚ κ. Ε. Λιακούλη και ο βουλευτής της “ΝΙΚΗΣ” κ. Γ. Ρούντας.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ