Φλώρινα: Κρίσιμη η κατάσταση του 55χρονου που νοσηλεύεται στην Κοζάνη από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα

Φλώρινα: Κρίσιμη η κατάσταση του 55χρονου που νοσηλεύεται στην Κοζάνη από εισπνοή μονοξειδίου του άνθρακα

Σκηνές χάους και πανικού εκτυλίχθηκαν τα μεσάνυχτα του Σαββάτου, όταν επισκέπτες ξενοδοχείου στη Φλώρινα αισθάνθηκαν δυσφορία, ναυτία και ζάλη και άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους. Το ξενοδοχείο όπου 14 ένοικοι δηλητηριάστηκαν από τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα εκ των οποίων ένας 55χρονος άνδρας να δίνει μάχη για τη ζωή του, βρισκόταν υπό έλεγχο για παρατυπίες, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA.

Το πρωί, ο 53χρονος ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου αφέθηκε προσωρινά ελεύθερος χωρίς περιοριστικούς όρους μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της προκαταρκτικής έρευνας για τα αίτια της μαζικής δηλητηρίασης. Οι πληροφορίες κάνουν λόγο πως ο αναμενόμενος διεξοδικός έλεγχος από τις αρμόδιες αρχές, δεν διεξήχθει πριν συμβεί το ατύχημα. Η Προϊσταμένη της ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απόφαση διακοπής της λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος μετά το ατύχημα.

Όταν οι επισκέπτες του ξενοδοχείου άρχισαν να χάνουν τις αισθήσεις τους στα δωμάτια επικράτησαν σκηνές χάους και πανικού. Τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ έφταναν στο ξενοδοχείο στο Λιμνοχώρι στη Φλώρινα το ένα μετά το άλλο. Παρέλαβαν συνολικά 14 ανθρώπους. «Τα είχαν χαμένα και δεν καταλάβαιναν τι είχε συμβεί γιατί το συγκεκριμένο αέριο δεν μπορείς να συνειδητοποιήσεις τι συμβαίνει και λιποθυμούσαν και ξαναλιποθυμούσαν και ήταν σε ένα πανικό» όπως έγινε γνωστό από το ρεπορτάζ του MEGA.

Το ξενοδοχείο έκανε εγκαίνια πριν από ενάμιση μήνα υπό νέα ιδιοκτησία. Οι έρευνες των αρχών για τα αίτια του περιστατικού, εστιάζονται στον καινούριο λέβητα αερίου, που είχε τοποθετηθεί χαμηλά στο κτίριο και ενδεχομένως τα αέρια αυτά να μπήκαν στο σύστημα εξαερισμού.

Κρίσιμη η κατάσταση του 55χρονου που νοσηλεύεται στην Κοζάνη – Οι ασθενείς στην Φλώρινα πήραν εξιτήριο

Στο νοσοκομείο της Κοζάνης εξακολουθεί να νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ένας 55χρονος άνδρας. Συγκεκριμένα, ο άνδρας παραμένει διασωληνωμένος στη ΜΕθ και αύριο αναμένεται να υποβληθεί σε νέες εξετάσεις. Οι γιατροί δηλώνουν θετικοί για την κατάσταση της υγείας του και αύριο αναμένεται να τον ξυπνήσουν. «Ήταν σε άσχημη κατάσταση, ήταν σε λήθαργο. Τα πληρώματα ενήργησαν βάσει πρωτοκόλλου, ανταποκρίθηκαν στο περιστατικό. Η κατάστασή του αναφέρεται ως σοβαρή».

Τι πήγε λάθος με τη διαρροή μονοξειδίου του άνθρακα – Ο λόγος στους ειδικούς

Η γυναίκα του 55χρονου νοσηλεύεται εκτός κινδύνου στο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και αύριο αναμένεται να πάρει εξιτήριο. Όλοι οι υπόλοιποι ένοικοι έχουν πάρει εξιτήριο και φιλοξενούνται σε ξενώνα της Δ. Μακεδονίας έως ότου ολοκληρωθεί η έρευνα που έχει διατάξει  εισαγγελέας.

Στο ξενοδοχείο στη Φλώρινα είχαν επιβληθεί δύο πρόστιμα

Σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείο Τουρισμού, το ξενοδοχείο στη Φλώρινα λειτουργούσε παράνομα και του είχαν επιβληθεί πρόστιμα πριν 10 ημέρες. Συγκεκριμένα, στις 18.10.2024 του επιβλήθηκαν από την Περιφερειακή Υπηρεσία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας δύο πρόστιμα ύψους άνω των 10.000 ευρώ για αναληθή στοιχεία κατά την υποβολή της γνωστοποίησης του τουριστικού καταλύματος.

Μάλιστα στις 27.10.2024 η Προϊσταμένη της ΠΥΤ Δυτικής Μακεδονίας εξέδωσε απόφαση διακοπής της λειτουργίας του τουριστικού καταλύματος, ενημερώνοντας όλες τις αρμόδιες ελεγκτικές αρχές. Το υπουργείο Τουρισμού υπογραμμίζει ότι θα ακολουθήσουν όλες οι εκ του νόμου προβλεπόμενες διαδικασίες για την επιβολή τυχόν περαιτέρω διοικητικών κυρώσεων.

Άλλη πηγή ανέφερε πως ο ΕΟΤ είχε κλείσει την ξενοδοχειακή μονάδα και είχε επιβάλει πρόστιμο της τάξεως των 10.000 ευρώ στην επιχείρηση καθότι έλειπαν αναγκαία έγγραφα για την λειτουργία του.

Πηγή: Megatv.com

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ