Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει απαντήσεις και «καθαρό» μυαλό

Ο Ολυμπιακός πρέπει να βρει απαντήσεις και «καθαρό» μυαλό

Ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στο ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό, με τους «πράσινους» παίρνουν τη νίκη πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό σκορ.

Ο Ολυμπιακός έχασε το παιχνίδι στο ΣΕΦ γιατί δεν βρήκε απαντήσεις σε σημαντικά ζητήματα του αγώνα τόσο στην άμυνα όσο και στην επίθεση. Κι αυτό μπορεί εύκολα να το διακρίνει κάποιος από δύο συγκεκριμένα στοιχεία και μιλάμε για αριθμούς.

Αριθμοί που φανερώνουν τους δύο λόγους που οι «ερυθρόλευκοι» γνώρισαν την ήττα από τον αντίπαλό τους, στο πρώτο ντέρμπι του φετινού πρωταθλήματος.

Προφανώς θ’ ακολουθήσουν πολλά ακόμα παιχνίδια ανάμεσα στις δύο ομάδες μέχρι το τέλος της σεζόν, αλλά στο «κάδρο» τώρα έχουμε το αποψινό παιχνίδι και τα όσα παρουσίασαν οι δύο ομάδες στο ΣΕΦ.

1.Πάμε λοιπόν στο πρώτο στοιχείο που έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της αναμέτρησης και ήταν το ποσοστό του Ολυμπιακού στο τρίποντο.

Οι «ερυθρόλευκοι» σούταραν με 29% και με αυτή την επίδοση δεν μπορούσαν να περιμένουν και πολλά πράγματα σ’ ένα τόσο σημαντικό παιχνίδι. Με 8/27 τρίποντα ήταν πολύ δύσκολο για τους πειραιώτες να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο στον αγώνα και τελικά ηττήθηκαν.

Μια ματιά στην στατιστική δείχνει ότι ο Ολυμπιακός βρήκε 36 πόντους από το «ζωγραφιστό» αλλά δεν επέμεινε περισσότερο με παιχνίδι κοντά στο καλάθι. Πήγε σε αρκετές περιπτώσεις σε τρίποντα χωρίς λογική και το πλήρωσε ακριβά στο φινάλε.

2.Και το δεύτερο στοιχείο αφορά το τρίποντο αλλά αυτή την φορά η κουβέντα περιστρέφεται γύρω από την άμυνα που έπαιξαν οι πειραιώτες, ειδικά σε ότι αφορά τα δύο πρώτα δεκάλεπτα.

Ο Παναθηναϊκός τελείωσε τον αγώνα με ποσοστό 50% στο τρίποντο ενώ στο πρώτο ημίχρονο ήταν εντυπωσιακή η ευστοχία των φιλοξενούμενων από τα 6,75.

Οι «πράσινοι» τελείωσαν το ντέρμπι με 13/26 τρίποντα, πέτυχαν δηλαδή τους μισούς πόντους με τρίποντα κι αυτό λέει πολλά. Από την μία για την ευστοχία των παικτών του «τριφυλλιού» και απ’ την άλλη για την άμυνα που έπαιξε ο Ολυμπιακός, ειδικά στα δύο πρώτα δεκάλεπτα.

Άμυνα… αγνοείται είναι ο τίτλος για το πρώτο ημίχρονο του Ολυμπιακού και δεν είναι τυχαίο ότι σε αυτό το διάστημα οι «πράσινοι» πέτυχαν σχεδόν 50 πόντους. Για να είμαστε ακριβείς 48.

Αυτό ήταν ένα μεγάλο πρόβλημα για τους «ερυθρόλευκους» καθώς Ναν και Μπράουν βρήκαν ψυχολογία με τα συνεχόμενα εύστοχα τρίποντα κι όταν ο καλός σκόρερ βρει τον ρυθμό που θέλει τότε δύσκολα ανακόπτεται.

Ο Ολυμπιακός λοιπόν δεν βρήκε λύσεις ούτε στο ένα πρόβλημα ούτε στο άλλο και γι’ αυτό έχασε από τον Παναθηναϊκό και μάλιστα, όπως προαναφέραμε, πιο εύκολα απ’ ότι δείχνει το τελικό 71-78.

Πάμε όμως να σταθούμε και σ’ ένα γεγονός που επισήμανε και ο προπονητής των «ερυθρόλευκων» μετά το τέλος του αγώνα και ίσως και να είναι το πιο σημαντικό όλων.

Γιατί προφανώς θα υπάρξουν πολλά βράδια που οι «ερυθρόλευκοι» θα βρουν καλύτερο ποσοστό από το 29% στο τρίποντο όπως επίσης θα παίξουν και καλύτερη άμυνα.

Τι είπε λοιπόν ο Μπαρτζώκας μετά το ντέρμπι; «Χάλασε το μυαλό μας γρήγορα» ήταν η ατάκα που χρησιμοποίησε ο κόουτς των «ερυθρόλευκων» και με αυτές τις πέντε λέξεις περιέγραψε με μεστό τρόπο ένα πρόβλημα που πρέπει να λύσει ο Ολυμπιακός.

Το «καθαρό» μυαλό είναι σημαντικό, ειδικά για μια ομάδα με το μπάσκετ του Ολυμπιακού κι εδώ για να βρεθεί λύση χρειάζεται ηρεμία.

Και η αλήθεια είναι πως οι παίκτες της ομάδας του λιμανιού είχαν θέματα συγκέντρωσης στο φινάλε του παιχνιδιού και με την Μπάγερν στο Μόναχο, ένα παιχνίδι που ο Ολυμπιακός ηττήθηκε στα τελευταία λεπτά.

Ο Μπαρτζώκας και οι παίκτες του ξέρουν καλά ότι είναι στο χέρι τους να διαμορφώσουν ένα νέο σκηνικό γιατί πολύ απλά οι δυνατότητες υπάρχουν. Πρέπει όμως να βρεθούν και οι λύσεις και ο Ολυμπιακός πρέπει να τις αναζητήσει με ψυχραιμία.

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ