ΣΥΡΙΖΑ: «Παρέλαση» υποψηφίων με κοινή εμφάνιση… μήνυμα

ΣΥΡΙΖΑ: «Παρέλαση» υποψηφίων με κοινή εμφάνιση… μήνυμα

Με την «εποποιία του ‘40 πάντα να συγκινεί και να εμπνέει» πορεύτηκε ο ΣΥΡΙΖΑ την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου με τους υποψήφιους προέδρους του κόμματος να δίνουν το «παρών» στις παρελάσεις στέλνοντας τα δικά τους μηνύματα ενόψει της εσωκομματικής μάχης που θα κορυφωθεί με τις εκλογές σε περίπου ένα μήνα από σήμερα.

Με το κλίμα να παραμένει πολωμένο η Θεσσαλονίκη «ένωσε» τους υποψηφίους για την προεδρία Σωκράτη Φάμελλο και Νικόλα Φαραντούρη που παρέστησαν στους εορτασμούς της εθνικής επετείου στην πόλη της βόρειας Ελλάδας και φωτογραφήθηκαν από κοινού, παρουσία του προέδρου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας Νίκου Παππά, και των βουλευτών Χρήστου Γιαννούλη και Κατερίνας Νοτοπούλου να πίνουν τον καφέ τους χαλαροί και ευδιάθετοι.

Φάμελλος, Φαραντούρης, Παππάς, Γιαννούλης και Νοτοπούλου μαζί στη Θεσσαλονίκη

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς, βρέθηκε στη Θεσσαλονίκη για την στρατιωτική παρέλαση, ενώ στην εξέδρα των επισήμων βρισκόταν και ο Νικόλας Φαραντούρης ως ευρωβουλευτής. Ο Σωκράτης Φάμελλος βρέθηκε στο Λαγκαδά για να παρακολουθήσει την παρέλαση και να καταθέσει στεφάνι και λίγο αργότερα μετέβη στο κέντρο της Θεσσαλονίκης συμπληρώνοντας την πεντάδα στέλνοντας μήνυμα συσπείρωσης την ίδια ώρα που οι Στέφανος Κασσελάκης και Παύλος Πολάκης επέλεξαν να μεταβούν σε Αλεξανδρούπολη και Δίστομο αντίστοιχα για να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.

googletag.cmd.push(function() );

Τα ευρήματα στην τελευταία έρευνα κοινής γνώμης

Είναι φανερό πως πλησιάζοντας στη διεξαγωγή του Συνεδρίου, προ των εκλογών, τα «στρατόπεδα» των υποψηφίων για την προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ ξεδιπλώνουν τις δικές τους τακτικές στέλνοντας μηνύματα προς τα μέλη του κόμματος που θα κληθούν να πάρουν κρίσιμες αποφάσεις.

Ο Παύλος Πολάκης έχοντας την πρόσφατη δημοσκόπηση της MRB στο «τσεπάκι» του προχωρά ακάθεκτος προς τον τελικό στόχο που είναι η εκλογή στην προεδρία του ΣΥΡΙΖΑ. Η έρευνα κοινής γνώμης που είδε το φως της δημοσιότητας στις 25 Οκτωβρίου εμφανίζει τον βουλευτή Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ να εκλέγεται εάν ο Στέφανος Κασσελάκης δεν είναι τελικά υποψήφιος.

Εάν ο κ. Κασσελάκης είναι υποψήφιος, τότε τα δεδομένα αλλάζουν, με τον «έκπτωτο» πρόεδρο του κόμματος να προπορεύεται. Συγκεκριμένα, στην περίπτωση που ο κ. Κασσελάκης είναι υποψήφιος είναι πρώτος με 28,3%, ο κ. Φάμελλος (εμφανώς ενισχυμένος) δεύτερος με 23,5 % και ο κ. Πολάκης τρίτος με 19,1%.

Στην Αλεξανδρούπολη ο Στέφανος Κασσελάκης

Ο Στέφανος Κασσελάκης, έχοντας στο πλευρό του τη Θεοδώρα Τζάκρη, παρακολούθησε την παρέλαση στην Αλεξανδρούπολη, βρέθηκε ανάμεσα στον κόσμο και συμμετείχε ενεργά στις εορταστικές εκδηλώσεις.

Στάθηκε σε ένα σημείο γεμάτο κόσμο, όπου συνομίλησε με νέους και πολίτες, ανταλλάσσοντας απόψεις και εντυπώσεις. Στη δήλωση που έκανε ο κ. Κασσελάκης στα μέσα ενημέρωσης τόνισε τη σημασία της εθνικής μνήμης και ενότητας.

Το «Space» του τέως

Μια ημέρα νωρίτερα είχε σχεδόν εφ’ όλης της ύλης συζήτηση με υποστηρικτές του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σε διαδικτυακή ομάδα που δημιουργήθηκε στο X. Μετείχαν 1.450 χρήστες της ψηφιακής πλατφόρμας, εκατοντάδες από αυτούς με ψευδώνυμο.

Στις ερωτήσεις που δέχτηκε ο κ. Κασσελάκης από λογαριασμούς όπως το «Συναχωμένο Τσιτάχ» ή ο «freeblue» και η «No f*ckingAntoinette» κυριάρχησαν και τα εσωκομματικά του ΣΥΡΙΖΑ αλλά κυριότερα το ενδιαφέρον τους ήταν στραμμένο στον Αλέξη Τσίπρα και την τελευταία εκδήλωση του Ινστιτούτου.

Στην ερώτηση μάλιστα και του διοργανωτή ότι ο πρώην πρόεδρος ουσιαστικά υπονόησε νέο φορέα και «το τέλος του ΣΥΡΙΖΑ», ο κ. Κασσελάκης δεν θέλησε να σχολιάσει τον πρώην πρωθυπουργό αλλά ξεκαθάρισε ότι «με εμένα δεν πρόκειται να έχετε μεταβατικό πρόεδρο» και ότι «δεν ξέρω ποιός θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει τελειώσει και απόδειξη είναι ότι πήγαμε να το πάμε σε κυβερνητική τροχιά».

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ