Τι είπε ο Λανουά για το Πανσερραϊκός-ΑΕΚ και την κόκκινη στο Αγρίνιο (vid)

Τι είπε ο Λανουά για το Πανσερραϊκός-ΑΕΚ και την κόκκινη στο Αγρίνιο (vid)

Τις αμφισβητούμενες φάσεις της 9ης αγωνιστικής της Super League σχολίασε ο Στεφάν Λανουά.

Ο αρχιδιαιτητής της ΚΕΔ τόνισε ότι σωστά δόθηκε πέναλτι υπέρ του Πανσερραϊκού στην αναμέτρηση με την ΑΕΚ, αλλά και κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή των γηπεδούχων, ενώ αναφέρθηκε και στη φάση που ζήτησε πέναλτι η Ένωση, λίγο πριν το φινάλε.

Ο Λανουά στάθηκε επίσης στο παιχνίδι του Παναιτωλικού με τον Βολο, τονίζοντας ότι λανθασμένα δόθηκε δεύτερη κίτρινη κάρτα στον Στάγιτς, με την οποία οι γηπεδούχοι έμειναν με δέκα παίκτες, πριν τη συμπλήρωση μισής ώρας παιχνιδιού.

Δείτε το βίντεο:

Αναλυτικά όσα είπε για κάθε φάση:

Για το πέναλτι που πήρε ο Πανσερραϊκός: «Ο αμυνόμενος εμποδίζει τον επιτιθέμενο να παίξει τη μπάλα κρατώντας τον και με τα 2 χέρια από το στήθος και τον λαιμό. Σε αυτή τη φάση υπάρχει πέναλτι, κίτρινη και παρέμβαση του VAR».

Για το μαρκάρισμα του Τέρζιτς στον Λαμέλα τόνισε ότι έπρεπε να παρέμβει ο VAR και να δοθεί κόκκινη κάρτα στον ποδοσφαιριστή του Πανσερραϊκού.

Για το μαρκάρισμα στον Πινέδα: «Ο αμυνόμενος προσπάθησε να παίξει τη μπάλα χτυπώντας το γόνατο του επιτιθέμενου, εμποδίζοντάς τον να κερδίσει τη μπάλα», ανέφερε αρχικά και πρόσθεσε ότι περίμενε την παρέμβαση του VAR για πέναλτι.

Για την αποβολή του Στάγιτς στο Παναιτωλικός – Βόλος: «Δε υπήρχε λόγος να δοθεί 2η κίτρινη κάρτα. Ο διαιτητής πρέπει να έχει ξεκάθαρη εικόνα για να δείξει 2η κίτρινη κάρτα καθώς μπορεί να επηρεάσει τη διαχείριση του προπονητή και το αποτέλεσμα του αγώνα».

Για το πέναλτι που δόθηκε αρχικά αλλά μετά ακυρώθηκε η σχετική απόφαση στο Athens Kallithea – Ατρόμητος: «Ο διαιτητής καταλόγισε πέναλτι για χέρι. Είναι απρόσμενη μπαλιά και το χέρι του αμυντικού έχει φυσική θέση και κατεβαίνει προς το σώμα του», ανέφερε και πρόσθεσε ότι περίμενε παρέμβαση του VAR και ακύρωση του πέναλτι.

Για θέματα συμπεριφοράς στους πάγκους (δείχνοντας πλάνα από τους πάγκους των ΑΕΚ και Πανσερραϊκού): «Από την αρχή της σεζόν προσέξαμε ότι κάποιες φορές οι ευρισκόμενοι στους πάγκους των ομάδων δεν συμπεριφέρονται υπεύθυνα και σύμφωνα με τους κανόνες του παιχνιδιού. Επιθυμία μας είναι να σέβονται όλοι σχολαστικά τους αξιωματούχους του αγώνα και τους αντιπάλους».

Πηγή: in.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ