Τουρκία: Αυτοκτόνησε φοιτητής μετά από μεταμόσχευση γενειάδας

Τουρκία: Αυτοκτόνησε φοιτητής μετά από μεταμόσχευση γενειάδας

Ένας Γάλλος έβαλε τέλος στη ζωή του αφού μετά από μεταμόσχευση γενειάδας που έκανε στην Τουρκία.

Όπως λέει ο συντετριμμένος πατέρας του, την μεταμόσχευση έκανε ένας κτηματομεσίτης που παρίστανε τον χειρουργό.

Ο Mathieu Vigier Latour ταξίδεψε στην Κωνσταντινούπολη τον Μάρτιο για τη μεταμόσχευση, η οποία του κόστισε 1.300 ευρώ – το ένα πέμπτο της τιμής της μεταμόσχευσης στη Γαλλία.

Τι είπε ο πατέρας του για την μεταμόσχευση

Μετά την επέμβαση, το μούσι του φοιτητή επιχειρήσεων έμεινε με ακανόνιστο σχήμα, που μεγάλωνε σε αφύσικη γωνία και έμοιαζε με «σκαντζόχοιρο», δήλωσε ο πατέρας του.

Επιπλέον, ο 24χρονος Latour υπέστη εγκαύματα μετά την επέμβαση και είχε πρόβλημα να κοιμηθεί λόγω της δυσφορίας.

Αργότερα ανακάλυψε ότι ο άνθρωπος που του έκανε τη μεταμόσχευση δεν ήταν στην πραγματικότητα εξειδικευμένος χειρουργός, αλλά μεσίτης ακινήτων, ανέφερε η Telegraph.

Ως αποτέλεσμα της αποτυχημένης επέμβασης, ο Latour έπεσε σε έναν «φαύλο κύκλο» και έπασχε από δυσμορφική διαταραχή, μια κατάσταση κατά την οποία οι άνθρωποι έχουν εμμονή με τα ελαττώματα της εμφάνισής τους.

Δεν μπορούσε να το διορθώσει

Ένας Βέλγος ειδικός που προσπαθούσε να διορθώσει την επέμβαση δήλωσε ότι το τριχωτό της κεφαλής του δεν θα επανέλθει ποτέ στο σημείο όπου είχαν χαθεί τα μοσχεύματα.

Κατέληξε να αυτοκτονήσει τρεις μήνες αφότου πήγε στην Τουρκία για τη μεταμόσχευση.

Ο 24χρονος μετά την μεταμόσχευση

Ο πατέρας του Latour διεξάγει τώρα εκστρατεία για τη βελτίωση της ευαισθητοποίησης σχετικά με τους κινδύνους του φαινομενικά ανέξοδου τουρισμού υγείας.

Είπε ότι θα ήταν «φόρος τιμής στον Mathieu» αν η σοκαριστική εμπειρία του γιου του μπορούσε να βοηθήσει να αποτραπούν παρόμοιες τραγωδίες από το να ξανασυμβούν.



Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ