Όλγα Τζέτζη: «Αδιαμφισβήτητα πολλά τα οφέλη από την ψηφιοποίηση των εφαρμογών στην Υγεία»

Όλγα Τζέτζη: «Αδιαμφισβήτητα πολλά τα οφέλη από την ψηφιοποίηση των εφαρμογών στην Υγεία»

Την υποστήριξη με γραμματείς καθώς οι παιδίατροι δεν έχουν τον χρόνο που απαιτείται για τη συμπλήρωση του ψηφιακού βιβλιαρίου παιδικών εμβολιασμών τόνισε η κυρία Τζέτζη

ΜΑΡΙΑ – ΝΙΚΗ ΓΕΩΡΓΑΝΤΑ

Την ανάγκη υποστήριξης των παιδιάτρων για να μπορέσουν να χρησιμοποιούν το μητρώο εμβολιασμού παιδιών (το ψηφιακό βιβλιάριο) υπογράμμισε η Πρόεδρος Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος, Όλγα Τζέτζη.

Εκφράζοντας ως παράπονο από τους συναδέλφους της την έλλειψη χρόνου για την ενημέρωση όλων των πεδίων του μητρώου, τόνισε ότι «οι παιδίατροι χρειάζονται γραμματείς». Ένα ακόμη πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι παιδίατροι σε σχέση με το ψηφιακό βιβλιάριο υγείας των παιδιών είναι η διπλή καταγραφή εμβολιασμών (ηλεκτρονικό μητρώο και βιβλιάριο υγείας).

«Αδιαμφισβήτητα είναι πολλά τα οφέλη από την ψηφιοποίηση των εφαρμογών στην Υγεία», ανέφερε, πάντως, η κυρία Τζέτζη, σχολιάζοντας πως οι ψηφιακές εφαρμογές οδηγούν σε ενδυνάμωση των ασθενών, καθώς βοηθούν στη μετάβασή τους στην υγειονομική περίθαλψη, μεταξύ άλλων μέσα από τη διαθεσιμότητα των ιατρικών πληροφοριών.

«Η σωστή εκπαίδευση σημαίνει και εύκολη χρήση των ψηφιακών συστημάτων», επεσήμανε η παιδίατρος και ανέφερε επιγραμματικά τα οφέλη από τη λειτουργία μητρώων και εφαρμογών για όλες τις πλευρές. Σε σχέση με τα οφέλη προς τους γονείς, η κυρία Τζέτζη σημείωσε ότι καταγράφονται λιγότερες ιατρικές παραλείψεις, ενώ αποφεύγεται το άγχος απώλειας του έγχαρτου βιβλιαρίου παιδιού.

Οφέλη προκύπτουν και για την ιατρική επιστήμη. Σύμφωνα με την κυρία Τζέτζη, προκύπτει καλύτερος σχεδιασμός του Εθνικού Προγράμματος Εμβολιασμών, αλληλεπίδραση με Εθνικά Προγράμματα άλλων χωρών, καθώς και καλύτερος έλεγχος της αποτελεσματικότητας των εμβολίων.

Η Πρόεδρος της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Βορείου Ελλάδος προχώρησε και σε συγκεκριμένες προτάσεις προς την Πολιτεία. Ανάμεσα σε αυτές την άμεση ενεργοποίηση επιβεβαιωτικού μηχανισμού από τον λήπτη της συνταγής ώστε να είναι αδύνατη η χορήγηση ΑΜΚΑ εκτός όσων δικαιούνται συνταγών.

Διαβάστε επίσης:

Άδωνις Γεωργιάδης: «Τα απογευματινά χειρουργεία θα δουλέψουν, θα κάνουμε 37.000 επεμβάσεις σε ένα χρόνο»

Σεραφείμ Ζήκας: «1,2 εκατ. εμβολιασμοί στα φαρμακεία – Κομβικός ο ρόλος των φαρμακοποιών στη δημόσια υγεία»

Θεόδωρος Αγοραστός: «Εάν εφαρμόσουμε τη στρατηγική 90-70-90 έως το 2030, το 2047 θα έχουμε εξαλείψει τον καρκίνο τραχήλου μήτρας»

Πηγή: ygeiamou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ