Παρελθόν
Η Oλγα Γεροβασίλη κάλεσε τους «συντρόφους» που είναι με το ένα πόδι εκτός ΣΥΡΙΖΑ «να σκεφτούν πόσο ενάντια θα πάνε στη λαϊκή ετυμηγορία». Για να τους πείσει, υπενθύμισε και το κοινό τους παρελθόν, τότε που μπορούσαν – κατά τα λεγόμενά της – να δρουν «συλλογικά και αποφασιστικά». Ως γνωστόν, το παρελθόν είναι ό,τι θυμόμαστε, ό,τι νομίζουμε πως θυμόμαστε, ό,τι έχουμε πειστεί πως θυμόμαστε ή ό,τι προσποιούμαστε πως θυμόμαστε. Γι’ αυτό μάλλον το επικαλέστηκε.
Κίνημα
«Τα γεγονότα έχουν ήδη εξελιχθεί» αποφάνθηκε ο Μανώλης Καπνισάκης. «Δεν θέλουμε να ασχοληθούμε με το χθες. Δεν υπάρχει κόμμα. Υπάρχει ένα κίνημα το οποίο πρέπει να λάβει σάρκα και οστά. Θα ακολουθήσει η ιδρυτική διακήρυξη που θα γίνει μέσα στο 2024» εξήγησε. Μια και – σύμφωνα με το λεξικό, κίνημα σημαίνει «ενεργοποίηση ομάδας ανθρώπων επάνω στην κοινή βάση ενός συνόλου ιδεών με σκοπό τη διάδοση ή την πραγμάτωσή τους», πρώτα δεν θα έπρεπε να μάθουμε τι ακριβώς πρεσβεύει ο Κασσελάκης;
Ανασχηματισμός
Δεν του άρεσε του Νικήτα Κακλαμάνη ο προηγούμενος ανασχηματισμός. Θέλει, λοιπόν, ο επόμενος να είναι «τολμηρός». Να φύγουν οι επάρατοι εξωκοινοβουλευτικοί που δεν έχουν κυνηγήσει μια ψήφο για τη ΝΔ, δηλαδή. Για την ιστορία, πάντως, όταν τον Ιούνιο του 2014 έμπαιναν στην κυβέρνηση Γιακουμάτος, Βούλτεψη, Ντινόπουλος και Παπακώστα προκειμένου να σταλεί το μήνυμα της επιστροφής στις ρίζες, το κόμμα κατέληξε να χάσει μερικούς μήνες αργότερα με σχεδόν 10 μονάδες από τον ΣΥΡΙΖΑ.
Δεξιός
Ο Μάκης Βορίδης ρωτήθηκε ποιον θα προτιμούσε εκείνος ως πρόεδρο των ΗΠΑ. «Εγώ», απάντησε, «είμαι με ό,τι είναι δεξιό, απλώς δεν ψηφίζω στις ΗΠΑ. Ψηφίζω πάντα Δεξιά, οπότε δεν έχετε απορίες ως προς το τι είμαι και δεν είμαι». Οχι, έχουμε. Γιατί αν εδώ δηλώνει αντιλαϊκιστής – μεμφόμενος τα δεξιά της Δεξιάς κομματίδια πως δεν έχουν σοβαρές θέσεις –, είναι κάπως αντιφατικό να μην τον ενοχλεί η επιστροφή του πιο τοξικού λαϊκιστή που έχει κάνει ποτέ πολιτική καριέρα στον Λευκό Οίκο.
Πηγή: tanea.gr