Λάρισα: Νέο υπερσύγχρονο μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας στο Γενικό Νοσοκομείο

ΔΕΥΑΛ-Δωρεά ΓΝΛ-Φ1

Το νέο, υπερσύγχρονο μηχάνημα μέτρησης οστικής πυκνότητας, με το οποίο εξοπλίστηκε το Ακτινοδιαγνωστικό Κέντρο του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας παρουσιάστηκε σήμερα, παρουσία της διοίκησης του ΓΝΛ, καθώς και μελών του επιστημονικού και του διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου.

Το «παρών», εκ μέρους του Δήμου Λαρισαίων έδωσαν ο Αντιπρόεδρος της ΔΕΥΑΛ και δημοτικός σύμβουλος, Κωνσταντίνος Αργυρόπουλος, καθώς το μηχάνημα αποτελεί δωρεά της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης-Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Λάρισας, προκειμένου να καλυφθούν οι ανάγκες των πολιτών όλης της Κεντρικής Ελλάδας σε εξειδικευμένες εξετάσεις, είτε πρόκειται για την πρόληψη της οστεοπόρωσης, είτε για παρακολούθηση πασχόντων από αιμοσφαιρινοπάθειες.

«Είναι ένα πολύ ισχυρό παράδειγμα συνεργειών, στον τομέα Υγείας σε τοπικό επίπεδο, το οποίο θα λειτουργήσει καταλυτικά και προς την κατεύθυνση της ενίσχυσης της έρευνας-καινοτομίας, αλλά και προς την κατεύθυνση της παροχής υψηλού επιπέδου υπηρεσιών προς τους συμπολίτες μας», τόνισε ο Δήμαρχος Λαρισαίων Θανάσης Μαμάκος.

Με αυτόν τον εξοπλισμό, τον υπερσύγχρονο, που τοποθετήσαμε σήμερα στο Γενικό Νοσοκομείο, προσφέρουμε ακόμα καλύτερες και πιο εξελιγμένες υπηρεσίες προς όλους τους Λαρισαίους και τις Λαρισαίες», σημείωσε, μεταξύ άλλων, ο Διοικητής του ΓΝΛ Γρηγόρης Βλαχάκης.

Κυρίως για τις γυναίκες

«Η σημερινή ημέρα αποτελεί μια πολύ σημαντική στιγμή για το επιστημονικό προσωπικό του ΓΝΛ. Το μηχάνημα αυτό, καλείται να αντιμετωπίσει δύο σημαντικά πράγματα: πρώτον, την οστεοπόρωση, η οποία είναι μια ύπουλη νόσος για την υγεία των ανθρώπων. Είναι σημαντικό, ότι γιατί για πρώτη φορά αναπτύσσουμε μια τέτοια υπηρεσία στο νοσοκομείο μας. Έχουμε έμπειρο προσωπικό, και από αρχές του 2025 θα είμαστε έτοιμοι να παρέχουμε στους πολίτες αυτές τις εκσυγχρονισμένες υπηρεσίες» ανέφερε ο Ευάγγελος Αλεξίου, Διευθυντής του Ακτινοδιαγνωστικού Τμήματος ΓΝΛ.

«Το δεύτερο σημαντικό κομμάτι αφορά στην εξυπηρέτηση των ασθενών με αιμοσφαιρινοπάθειες. Και όχι μόνο από την Λάρισα, αλλά και από όλη την Ελλάδα. Για το οποίο ακολουθείται ένα ειδικό πρωτόκολλο. Θα έχουμε τη δυνατότητα να εξυπηρετήσουμε όλο αυτόν τον πολύ μεγάλο πληθυσμό. Τέλος, το μηχάνημα έχει δυνατότητα και για ογκολογικές εφαρμογές, τις οποίες είμαστε έτοιμοι να τις αναπτύξουμε πλήρως με την έναρξη της λειτουργία του», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Αλεξίου.

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ