Τι παραγγέλνεις και… τι σου έρχεται – Αυτές είναι οι πιο αστείες διαδικτυακές αγορές

Τι παραγγέλνεις και… τι σου έρχεται – Αυτές είναι οι πιο αστείες διαδικτυακές αγορές

Στις περισσότερες περιπτώσεις οι ηλεκτρονικές αγορές έχουν δύο νόμους: Τον κλασσικό που όλοι γνωρίζουν από μικρά παιδιά, «ό,τι πληρώνεις παίρνεις» και αν κάτι ακούγεται πολύ καλό για να είναι αληθινό, κατά πάσα πιθανότητα είναι καραμπινάτη απάτη ή έχει παραπλανητική φωτογραφία.

Από την αποθήκη, το κατάστημα, το σπίτι ή οπουδήποτε αλλού αγοράζεις, έως την μεταφορική ή τις μεταφορικές αν μιλάμε για διεθνείς μεταφορές, υπάρχουν πολλά σημεία που κάτι μπορεί να πάει απελπιστικά στραβά. Ψάχνοντας τις πιο κουλ συλλογές «Τι παρήγγειλα Vs τι μου ήρθε» μπορεί κανείς να υποψιαστεί πως προέκυψε η στραβή.

Από τα πιο συνηθισμένα λάθη είναι οι αγορές μινιατούρας, με τον αγοραστή να νομίζει πως πρόκειται για έπιπλα ή αντικείμενα κανονικού μεγέθους, χωρίς να κοιτάξει τον σχετικό οδηγό. Πάντα παίζουν οι παραπλανητικές φωτογραφίες που παρουσιάζουν κάτι και πωλούν κάτι άλλο, αλλά και οι αγνοί απατεώνες που «ρίχνουν πακέτα» με πέτρες στο πακέτο της παραγγελίας.

googletag.cmd.push(function() );

Το ολόσωμο see through αριστερά, διαφέρει από τον αποκεφαλισμένο καλλικάτζαρο στα δεξιά.

Σταράκια με δύο νούμερα διαφορά. Συμβαίνει πιο συχνά από όσο νομίζετε.

Στα παιχνίδια είναι πολύ σύνηθες στην φωτογραφία να είναι η ακριβή βερσιόν και στο πακέτο η φθηνή.

Ταχύτατες αγορές από την άνεση του σπιτιού σου

Αν αγοράζεις παπούτσια και ειδικά ένα μοντέλο που έχεις αγοράσει ξανά, δεν είναι δύσκολο να γίνει μια επιτυχημένη παραγγελία. Όμως οι οδηγοί μεγεθών και υλικών είναι μια πρώτης τάξης ευκαιρία να καταλάβεις αν αγοράζεις μια τραγική απομίμηση ή κάτι που ανταποκρίνεται στην περιγραφή του προϊόντος.

googletag.cmd.push(function() );

Σε πολλές περιπτώσεις το δείγμα είναι άριστο και τα προϊόντα έχουν κακό φιρίνισμα, είτε πρόκειται για ρούχα ή για οτιδήποτε άλλο.

Οι ηλεκτρονικές αγορές είναι εξαιρετικά χρήσιμες, όταν χρειάζεσαι κάτι συγκεκριμένο και δεν προλαβαίνεις να ψάξεις σε δέκα διαφορετικά καταστήματα. Σίγουρα όμως υπάρχουν και κίνδυνοι.

googletag.cmd.push(function() );

Το πιο σύνηθες πρόβλημα είναι οι προδιαγραφές. Διαφορετικές οι ολλανδικές (πολύ ψηλός λαός), διαφορετικές οι ιταλικές (πιο αδύνατοι και fit) και διαφορετικές οι κινεζικές. Στα ρούχα το Ιταλικό Μedium είναι το ελληνικό Large προς XL, ενώ το Ολλανδικό Large είναι ελληνικό ΧL προς XXL. Οπότε στα ρούχα πάντα κοιτάμε τον οδηγό μεγεθών. Τι γίνεται όμως όταν το προϊόν δεν ανταποκρίνεται στη φωτογραφία;

googletag.cmd.push(function() );

Η εν λόγω λάμπα της παραγγελίας στα αριστερά, δεν είχε την παραμικρή σχέση με το διακοσμητικό δεξιά.

Κουτιά αρχειοθέτησης για Α4 από το Shein. Με το ζόρι να χωρά ο μαρκαδόρος υπογράμμισης.

Η χαριτωμένη πλεχτή πατατούλα, δεν είχε την παραμικρή σχέση με αυτό που εν τέλει ήρθε.

Ε;

Ψυχεδελικό πανό/πάντα τοίχου έγραφε η περιγραφή. Εν τέλει ήταν μπαντάνα.

ΟΚ, Ας μην τα ρίχνουμε όλα στις εταιρείες. Ας κάνει και ο πελάτης την δουλειά του.

Το πακέτο το ορθόδοξο

Αγνές απάτες πάντα συνέβαιναν και πάντα θα συμβαίνουν. Από ένα κινητό, γυαλιά ηλίου ή μια κάμερα που σου πουλάνε σε πάρκινγκ σούπερ μάρκετ, στο δείχνουν το βλέπεις και όταν στο τοποθετούν στο πακέτο του μπορεί να έχεις αγοράσει τούβλο, πέτρα ή ακόμα και πατάτα (αληθινές ιστορίες όλα).

Αντίστοιχα οι αγοραπωλησίες μεταξύ των χρηστών δεν έχουν καμία εγγύηση και αν η μήνυση κοστίζει 200€ και τα δικαστικά έξοδα πολλαπλάσια, ο πιο εύκολος δρόμος είναι το θύμα να αποδεχθεί την ήττα του και να μην ψάχνει προσφορές ή «κλεμμένα» προϊόντα από «ριχτάδικα».

Αντί για iPhone η παραγγελία είχε ένα κομμάτι ξύλο.

Τηλεκοντρόλ έξυπνης τηλεόρασης, παιδικό και ανορθόγραφο παιχνίδι.

Εδώ ο πελάτης παρήγγειλε ένα Apple Watch από το Amazon. Ήρθε το πρώτο άδειο κουτί και μετά το δεύτερο. Εδώ η λογική λέει πως την έπαθε κάπου στην αλυσίδα διανομής, καθώς οι εταιρικές αποθήκες είναι γεμάτες κάμερες.

Από την μια το λες αγνή απάτη, από την άλλη είναι τέρμα κακόγουστο, οπότε δεν λυπάσαι και ιδιαίτερα τον πελάτη.

ΟΚ ποιος θέλει ένα χρωμιωμένο Ντόμπερμαν; Έστω ότι του ήρθε ματ. Το ζήτημα είναι πως υπάρχει και μια τεράστια διαφορά μεγέθους.

Κοντά έπεσε.

Large Φωλιά Γάτου ή Καπέλο Γάτου.

Λάθος ή κακή συνεννόηση

Η κακή συνεννόηση είναι κάτι πάρα πολύ σύνηθες. Τις περισσότερες φορές τυγχάνει σε αγορές στην Ασία (Κίνα, Ινδία), όπου η συνεννόηση στα αγγλικά είναι μια υπερβατική εμπειρία που οδηγεί στη θέωση (αν βγάλετε άκρη αγιάζεις).

Κοιτάμε τον πίνακα μεγεθών. Πάντα.

Προσωποποιημένα μπρελόκ με το κατοικίδιό σας. Αντί για γάτα του ήρθε μπρελόκ σκύλου.

Δεν εξηγείται επιστημονικά. Ο πελάτης παρήγγειλε κοντομάνικο πάντως.

Ο πελάτης αντί να γράψει στα σχόλια τις οδηγίες παράδοσης, τα έγραψε στην επιλογή «εγχάραξη». Η θήκη των ακουστικών του γράφει «Αν γίνεται από την πίσω πόρτα». ΟΚ δεν κρίνουμε.

Δεν μοιάζει για τυχαίο λάθος

Σε κάποιες περιπτώσεις τα λάθη γίνονται ως φάρσα ή ως εκδίκηση για την επιχείρηση.

Ένας τύπος πλήρωσε για σημαία της Taylor Swift και εν τέλει του ήρθε σημαία «Αγαπώ τους DILFS», όπου DILF ισούται με Daddy I would like to fuck. Φακ.

Σε διακριτική συσκευασία. Η συσκευασία: ΔΟΝΗΤΗΣ.

Παιδική Μπλούζα με Βατραχάκια που Κάνουν Ποδήλατο «Fuck The Police». Γιατί όχι;

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ