Όταν είμαστε κακοδιάθετοι ή κουρασμένοι καταλήγουμε συχνά να βάζουμε τις φωνές στο νήπιό μας; Η πτυχιούχος στην Ψυχολογία Devon Kuntzman, δημιουργός της πλατφόρμας για γονείς Transforming Toddlerhood, σε ένα νέο βίντεό της εφιστά την προσοχή μας στις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή η συμπεριφορά στο παιδί μας, σπεύδει ωστόσο να κάνει μια διευκρίνιση, ώστε να μην αρχίσουμε να αυτομαστιγωνόμαστε με (ακόμα περισσότερες) τύψεις. Όπως σχολιάζει:
«Η έρευνα δείχνει ότι όταν βάζουμε τις φωνές σε ένα νήπιο γίνεται πιο ευάλωτο σε προβλήματα συμπεριφοράς, άγχος, κατάθλιψη και στρες. Αλλά αυτό δεν σημαίνει ότι αν βάλουμε τις φωνές στο παιδί μας είμαστε κακοί γονείς, αλλά ένας καλός γονιός που είναι εξουθενωμένος, στρεσαρισμένος, απελπισμένος, πελαγωμένος και έχει ανάγκη από ένα σχέδιο που θα τον βοηθήσει να ηρεμεί και να δημιουργήσει συναισθηματική ασφάλεια στο περιβάλλον. Είναι μια διαδικασία που χρειάζεται εξάσκηση αλλά είναι ρεαλιστική. Ο στόχος είναι η βελτίωση, όχι η τελειότητα».
Δείτε το βίντεο:
View this post on Instagram
A post shared by Devon Kuntzman PCC | TODDLER EXPERT | Ages 1-5 (@transformingtoddlerhood)
Τι συμβαίνει όταν βάζουμε συχνά τις φωνές στο νήπιό μας, σύμφωνα με μια ειδικό appeared first on | Ό,τι έχει σημασία για τις γυναίκες.
Πηγή: marieclaire.gr