Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για το αεροπλάνο που συνετρίβη

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε συγγνώμη στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν για το αεροπλάνο που συνετρίβη

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν ζήτησε «συγγνώμη» στον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν, Ιλάμ Αλίεφ, για το αεροπλάνο που συνετρίβη στο Καζακστάν.

Ο Πούτιν χαρακτήρισε «τραγικό το περιστατικό», τόνισε ότι την ώρα που το αεροπλάνο βρισκόταν στον ρωσικό ενάεριο χώρο υπήρχε επίθεση ουκρανικών drones, ωστόσο δεν είπε ότι η ρωσική αεράμυνα χτύπησε το αεροπλάνο.

Το αεροπλάνο, που συνετρίβη τα Χριστούγεννα στο Καζακστάν οδηγώντας στον θάνατο 38 ανθρώπους από τους 67 που επέβαιναν, είχε ξεκινήσει από το Μπακού του Αζερμπαϊτζάν και κατευθυνόταν στο Γκρόζνι, πρωτεύουσα της Τσετσενίας, στη Ρωσία.

Το Κρεμλίνο, σε ανακοίνωσή του, σημειώνει ότι το αεροσκάφος επιχειρούσε να προσγειωθεί στο Γκρόζνι, την ώρα που ουκρανικά drones πραγματοποιούσαν επίθεση στη Ρωσία και η ρωσική αεράμυνα τα αναχαίτιζε.

«Εκείνη την ώρα, το Γκρόζνι, η (κωμόπολη Μόζντοκ και το Βλαντικαφκάζ) δέχονταν επιθέσεις δέχονταν επιθέσεις από ουκρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη μάχης και η ρωσική αεράμυνα απέκρουε αυτές τις επιθέσεις», σημειώνει το Κρεμλίνο ότι ο Πούτιν είπε στον Αλίεφ, χωρίς να παραδέχεται ευθέως το χτύπημα στο αεροσκάφος.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(“300x250_middle_2”); });

Τι είχε ανακοινώσει η αρμόδια ρωσική υπηρεσία

Η Rosaviatsia, η ρωσική υπηρεσία πολιτικής αεροπορίας ανακοίνωσε ότι το αεροσκάφος της Azerbaijan Airlines το οποίο κατέπεσε και συνετρίβη στο Καζακστάν την Τετάρτη «αποφάσισε να παρεκκλίνει του αρχικού του προορισμού», του Γκρόζνι, λόγω πυκνής ομίχλης και λόγω συναγερμού για ουκρανική επίθεση με drones στην περιοχή της Τσετσενίας.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(“300x250_m2”); });

«Εκείνη την ώρα, ουκρανικά στρατιωτικά drones πραγματοποιούσαν τρομοκρατικές επιθέσεις κατά μη στρατιωτικών υποδομών των πόλεων Γκρόζνι και Βλαντικαφκάζ», δήλωσε στο Telegram ο επικεφαλής της Rosaviatsia Ντμίτρι Γιαντρόφ.

Σύμφωνα με την Rosaviatsia, στον πιλότο του αεροσκάφους «προτάθηκαν εναλλακτικά αεροδρόμια προσγείωσης», «αλλά εκείνος επέλεξε την Άχταου στο Καζακστάν», δηλαδή να διασχίσει κατά πλάτος ολόκληρη την Κασπία Θάλασσα.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ