Cupcakes Pavlova με σάλτσα βατόμουρου

Cupcakes Pavlova με σάλτσα βατόμουρου

Η Pavlova έχει ένα τραγανό εξωτερικό με ένα απαλό εσωτερικό που μοιάζει με marshmallow και αυτά τα μίνι που γίνονται cupcakes είναι ιδανικά για σερβίρισμα στους επισκέπτες – ή μόνο για τον ουρανίσκο σου. Συνδύασε με λίγη σαντιγί και σάλτσα βατόμουρου για την τέλεια μπουκιά.

Οι κορυφές των Pavlova θα αρχίσουν να μαλακώνουν λίγο μετά την ολοκλήρωση, γι’ αυτό είναι καλύτερο να τις βάλετε λίγο πριν τις σερβίρετε.

Συστατικά

Pavlova

9 μεγάλα ασπράδια αυγών

1/4 κουτ. αλάτι

2 φλιτζάνια (400 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. άμυλο πατάτας ή άμυλο καλαμποκιού (corn flour)

1 κ.σ. λευκό αποσταγμένο ξύδι

1 κουτ. καθαρό εκχύλισμα βανίλιας

Επικάλυψη

350 γρ. φρέσκα ή κατεψυγμένα σμέουρα (ή άλλα μούρα)

1/4 φλιτζάνι (50 γρ.) κρυσταλλική ζάχαρη

1 κ.σ. άμυλο πατάτας ή άμυλο καλαμποκιού

Χυμό από 1/2 λεμόνι

Κρέμα σαντιγί, για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βήμα 1

Προθερμάνετε τον φούρνο στους 150° και στρώστε 2 τυπικές φόρμες για μάφινς των 12 cups με επένδυση.

Βήμα 2

Στο μεγάλο μπολ του μίξερ με το εξάρτημα με το σύρμα, χτυπήστε τα ασπράδια και το αλάτι σε μέτρια ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Με το μίξερ σε λειτουργία, προσθέστε πολύ σιγά σιγά την κρυσταλλική ζάχαρη και συνεχίζετε το χτύπημα μέχρι τα ασπράδια των αυγών να γίνουν παχύρρευστα, γυαλιστερά και να κρατήσουν μια σφιχτή κορυφή, 5 με 7 λεπτά.

Βήμα 3

Προσθέστε το άμυλο πατάτας, το ξύδι και τη βανίλια και συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Μεταφέρετε σε μια σακούλα σωληνώσεων εφοδιασμένη με ένα μεγάλο άκρο αστέρι. Βάλτε τη μαρέγκα σε επένδυση, γεμίζοντας μέχρι την κορυφή των cups.

Βήμα 4

Τοποθετήστε τα φορμάκια για μάφινς στο φούρνο και χαμηλώστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 120°. Ψήνετε την πάβλοβα μέχρι να φουσκώσει και να δέσει, για 30 λεπτά. Σβήνουμε το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει για 1 ώρα. Προσπαθήστε να μην ανοίξετε την πόρτα του φούρνου κατά το ψήσιμο ή το κρύωμα.

Επικάλυψη

Βήμα 1

Εν τω μεταξύ, σε μια μέτρια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά, ανακατέψτε τα σμέουρα, την κρυσταλλική ζάχαρη, το άμυλο πατάτας και το χυμό λεμονιού. Αφήστε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά, και μαγειρέψτε μέχρι να διαλυθούν τελείως τα σμέουρα, για 6 έως 8 λεπτά.

Βήμα 2

Στραγγίστε τη σάλτσα μέσα από ένα σουρωτήρι με λεπτό πλέγμα σε ένα μεσαίο μπολ. πετάξτε τα στερεά. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Βήμα 3

Βάλτε πάνω τα καπκέικ πάβλοβα σαντιγί. Και περιχύστε σάλτσα βατόμουρου από πάνω.

Βήμα 4

Αν θέλετε να τα φτιάξετε νωρίτερα: Η σάλτσα μπορεί να γίνει 3 ημέρες νωρίτερα. Μεταφέρετε σε αεροστεγές δοχείο και βάζετε στο ψυγείο.

Πηγή: allyou.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ