Τη δημιουργία γαστρονομικής κοινότητας στην περιοχή του Ολύμπου και συγκεκριμένα τους Δήμους Ελασσόνας και Τεμπών με στόχο την ολοκληρωμένη παρέμβαση ανάπτυξης της τοπικής γαστρονομίας, προωθεί η Αναπτυξιακή Εταιρεία Νομού Λάρισας – ΑΕΝΟΛ Α.Ε διοργανώνοντας εσπερίδα, αύριο, Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου, στις 17:30 στην Αίθουσα Προβολής Τοπικού Πολιτισμού για την ενημέρωση των επαγγελματιών της μεταποίησής αγροτικών προϊόντων, της εστίασης και της φιλοξενίας.
Στην εκδήλωση θα παρουσιαστεί η διατοπική συνεργασία “Γεύσεις Ελλήνων εκλεκτές ΙΙ: Ελληνικός Γαστρονομικός Πολιτισμός” και η συμβολή των Γαστρονομικών κοινοτήτων στην ανάδειξη του γαστρονομικού πλούτου κάθε τόπου.
Η «Γαστρονομική κοινότητα» είναι η οργανωμένη δράση επαγγελματιών του αγροδιατροφικού και τουριστικού κλάδου ενός τόπου, η οποία έχει ως στόχο την κινητοποίηση των τοπικών κοινωνιών γύρω από τη μελέτη, διάδοση, ανάδειξη, και προώθηση της γαστρονομίας των περιοχών τους, έτσι ώστε η γαστρονομία να λειτουργήσει ως μοχλός ανάπτυξης και συγκρότησης της πολιτιστικής και της τουριστικής τους ταυτότητας.
Επίσης, το Μεσογειακό Κέντρο Περιβάλλοντος θα παρουσιάσει το έργο «Cultour Gastronomy», που υποστηρίζεται από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα Erasmus+. Είναι ένα πρόγραμμα κατάρτισης για τον γαστρονομικό τουρισμό και την προώθηση της υλικής και άυλης πολιτιστικής κληρονομιάς που αποτελεί τη γαστρονομική ταυτότητα μιας περιοχής. Επιπλέον, θα ανακοινωθεί η έναρξη του DETOUR, ένα νέο ευρωπαϊκό έργο για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικής ανάπτυξης κατά μήκος των μονοπατιών του Ολύμπου και του Κισσάβου.
www.ertnews.gr
Πηγή: ertnews.gr