Έμεινε στην Ιστορία του ποδοσφαίρου ως το «πουλί» της μεγάλης ομάδας του Παναθηναϊκού που έφτασε μέχρι τον τελικό του κυπέλλου Πρωταθλητριών στο Γουέμπλεϊ κόντρα στον Άγιαξ.
Ο σπουδαίος Τάκης Οικονομόπουλος έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, όμως εκτός από το ποδόσφαιρο κατάφερε να ξεχωρίσει και σε έναν άλλο τομέα, αυτόν της ζωγραφικής.
Όσοι είχαν δει τα έργα του, ανέφεραν ότι τα μαγικά χέρια του Τάκη Οικονομόπουλου που κατάφερναν να μπλοκάρουν τα σουτ των αντιπάλων του, παρέμεναν μαγικά μέσα από τις δημιουργίες του και μετά την απόσυρσή του από την ενεργό δράση.
«Τέχνη είναι το ένα, τέχνη και το άλλο» έλεγε ο ίδιος σε συνεντεύξεις του, τονίζοντας ότι ο σκοπός του ήταν να δίνει ζωντάνια και ψυχή στα υλικά που χρησιμοποιούσε.
Για τους πίνακές του χρησιμοποιούσε διάφορα υλικά, που παρότι άψυχα, όταν τα κοιτούσε κανείς ως σύνολο στο έργο του Τάκη Οικονομόπουλου, ένιωθε ότι κουβαλούσαν κάτι από την ψυχή του καλλιτέχνη τους.
Μέσα από διάφορες τεχνοτροπίες με οδοντογλυφίδες, πευκοβελόνες, πρόκες, αχιβάδες ή ακόμα και φυστίκια, καθώς και άλλες τεχνικές που χρησιμοποιούσε στα έργα του, έκανε τους πίνακές του να φαίνονται πιο ζωντανοί, καθώς τους έδινε τρισδιάστατη μορφή.
Στα έργα του έβλεπε κανείς τα χρώματα της θάλασσας του Αιγαίου, τοπία από όλη την Ελλάδα, αλλά και στιγμές μαγείας παρέα με τη στρογγυλή θεά του ποδοσφαίρου.
Όπως έλεγε και ο ίδιος, «ο αθλητισμός και η τέχνη έχουν πολλά κοινά σημεία: την προσήλωση στην επίτευξη των στόχων, την εξέλιξη, την πειθαρχία και το πείσμα».
Τα έργα του Τάκη Οικονομόπουλου βραβεύτηκαν 4 φορές στα καλύτερα έργα στον κόσμο από την Biennale της Βαρκελώνης: τα έτη 1986-1987/ 1988-1989/ 1990-1991/ 1994-1995, ενώ πολλοί από τους πίνακες του βρίσκονται σε ιδιωτικές συλλογές.
Πηγή: in.gr