Ψηφίστηκε ομόφωνα από τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ η εισήγηση της Πολιτικής Γραμματείας, ενώ η πρόταση που κατατέθηκε από τους κ.κ. Παύλο Πολάκη και Νίκο Παππά για επιλογή νέας γραμματείας του Οργανωτικού Γραφείου από την ΚΟΕΣ, απορρίφθηκε.
Σύμφωνα με πηγές της ΚΕ, τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, με συντριπτική πλειοψηφία, εξουσιοδότησαν την Πολιτική Γραμματεία να αποφασίσει τη σύνθεση του Οργανωτικού, θέση που στήριξε ο Σωκράτης Φάμελλος.
Ο πρόεδρος του κόμματος Σωκράτης Φάμελλος ανοίγοντας τις εργασίες της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος δεσμεύτηκε “για έναν ισχυρό και αξιόπιστο ΣΥΡΙΖΑ που θα αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο για την υποστήριξη των πολιτών και για την προοδευτική διέξοδο της χώρας”.
Συνεχίζοντας, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ “θα αποτελεί ταυτόχρονα μία δυναμική, ριζοσπαστική και προοδευτική αντιπολίτευση απέναντι σε μία άδικη, αντιλαϊκή και καταστροφική κυβέρνηση, αλλά και μία ξεκάθαρη προοδευτική εναλλακτική κυβερνητική πρόταση. Ένα κόμμα της κυβερνώσας ευρωπαϊκής αριστεράς”.
Στόχος, είπε ο κ. Φάμελλος, είναι η επανεκκίνηση και η αναγέννηση του κόμματος και γι’ αυτό όπως χαρακτηριστικά ανέφερε “απαιτείται και μία δημοκρατική συνεδριακή διαδικασία, που θα γίνει υπόθεση της κοινωνίας. Ξεκινάμε λοιπόν σήμερα τη δημοκρατική διαδικασία του συνεδρίου μας. Ενός συνεδρίου θέσεων και καταστατικών αλλαγών”.
Εν τω μεταξύ, από την πλευρά του ο Παύλος Πολάκης άσκησε κριτική στον ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας στην Κεντρική Επιτροπή “δεν πάμε καλά”.
Ακολούθως εξήγησε: “Η δική μου εικόνα είναι ότι ένα μεγάλο κομμάτι ψηφοφόρων μας, κρατάει πλέον αποστάσεις από εμάς, έχει κάτσει στην άκρη και αν δεν αλλάξουμε ρότα, σύντομα θα μας γυρίσει οριστικά την πλάτη. Το αποθαρρυντικό είναι ότι αυτό συμβαίνει ενώ, τόσο η ΝΔ, όσο και το ΠΑΣΟΚ καταρρέουν δημοσκοπικά. Αυτή η κατάσταση θα πρέπει άμεσα να αναστραφεί. Σε κάθε άλλη περίπτωση θα επιστρέψουμε σε ποσοστά που έχουμε να δούμε από το 2009”.
Αφού επιτέθηκε στην Ζωή Κωνσταντοπούλου, λέγοντας ότι είναι αδύνατον να βρεθούν κοινά σημεία με αυτήν, αναφέρθηκε και στην προσέγγιση με τη Νέα Αριστερά. Απέκλεισε μία συμφωνία κορυφής που θα περιλαμβάνει διαπραγμάτευση για θέσεις και οφίτσια και τάχθηκε υπέρ της χωρίς προϋποθέσεις επιστροφής μελών. “Σε κάθε περίπτωση, ό,τι είναι να γίνει, πρέπει να γίνει ανοιχτά, δημοκρατικά, όπως προβλέπει το καταστατικό μας και χωρίς συμφωνίες κάτω από το τραπέζι”, ανέφερε χαρακτηριστικά.
Πηγή: capital.gr