ΕΡΤ1: «ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό – Καλεσμένοι οι Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Νίκος Φλώρος,  Γιώργος Ευγενειάδης, Στέλιος Καλαθάς, Ένκε Φεζολλάρι

Ανδρέας-Λαγός
ΕΡΤ1
«ΠΟΠ Μαγειρική» με τον Ανδρέα Λαγό
Καλεσμένοι οι Αντριάνα Παρασκευοπούλου, Νίκος Φλώρος,
Γιώργος Ευγενειάδης, Στέλιος Καλαθάς, Ένκε Φεζολλάρι
Από Δευτέρα 31 Μαρτίου έως Παρασκευή 4 Απριλίου 2025

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025, στις 14:00
«Αρμόγαλο Σάμου, ακτινίδιο Πηνειού»
Καλεσμένη η Αντριάνα Παρασκευοπούλου
Τη Δευτέρα 31 Μαρτίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται τη νέα εβδομάδα παρέα με τη δημοσιογράφο και παρουσιάστρια ειδήσεων της ΕΡΤ, Αντριάνα Παρασκευοπούλου. Μαζί ετοιμάζουν δύο μοναδικά πιάτα, το πρώτο με αρμόγαλο Σάμου και το δεύτερο με ακτινίδιο Πηνειού. Η Αντριάνα Παρασκευοπούλου μιλάει για τον ρόλο της ως μαμά, ομολογεί ότι υποκλίνεται στο μεγαλείο της καλοσύνης, παραδέχεται την αγάπη της για τη δημοσιογραφία, αποκαλύπτει αν νιώθει ότι έχει πραγματοποιήσει τα όνειρά της, αλλά πώς είναι στην καθημερινότητά της.

Τρίτη 1η Απριλίου 2025, στις 14:00
«Κοπανιστή Τήνου, αγουρέλαιο Χαλκιδικής»
Καλεσμένος ο Νίκος Φλώρος
Την Τρίτη 1η Απριλίου 2025, ο Ανδρέας Λαγός και η «ΠΟΠ Μαγειρική» υποδέχονται στο στούντιο τον διεθνούς φήμης εικαστικό, Νίκο Φλώρο. Μαζί δημιουργούν δύο εξαίσια πιάτα, το πρώτο με κοπανιστή Τήνου και το δεύτερο με αγουρέλαιο Χαλκιδικής. Ο Νίκος Φλώρος μιλάει για τα παιδικά του χρόνια στην Τρίπολη, τις σπουδές του στο Εθνικό Ωδείο, αλλά και στο Παρίσι στην Καλών Τεχνών, για τη ζωή στο Παρίσι, τη Βιέννη και τη Νέα Υόρκη, αλλά και για το γλυπτό της Μαρίας Κάλλας που φιλοτέχνησε.

Τετάρτη 2 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Κασκαβάλι Πίνδου, τοματάκι Σαντορίνης»
Καλεσμένος ο Γιώργος Ευγενειάδης
Την Τετάρτη 2 Απριλίου 2025, η εκπομπή «ΠΟΠ Μαγειρική» και ο Ανδρέας Λαγός υποδέχονται τον καθηγητή μαγειρικής ειδικής αγωγής, τεχνολόγο τροφίμων και συγγραφέα, Γιώργο Ευγενειάδη. Μαζί με τον σεφ μαγειρεύουν δύο γευστικές συνταγές, η πρώτη με κασκαβάλι Πίνδου και η δεύτερη με τοματάκι Σαντορίνης. Ο Γιώργος Ευγενειάδης, ανήμερα της Παγκόσμιας Ημέρας Ευαισθητοποίησης για τον Αυτισμό, μας μιλά για τα παιδικά του χρόνια στις Σέρρες, τις ιδιαίτερες καρδιές των παιδιών με αυτισμό και τι είναι ο αυτισμός, αλλά και πόσο εξοικειωμένη είναι η ελληνική κοινωνία απέναντι στα άτομα με αναπηρίες.

Πέμπτη 3 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Αργανιά Αμοργού, ελαιόλαδο Καλαμάτας»
Καλεσμένος ο Στέλιος Καλαθάς
Την Πέμπτη 3 Απριλίου 2025, η κουζίνα της «ΠΟΠ Μαγερικής» ανοίγει την πόρτα της στον γνωστό ηθοποιό, σκηνοθέτη και εμπνευστή της Συναισθηματικής Διαλεκτικής, Στέλιο Καλαθά. Μαζί με τον οικοδεσπότη της εκπομπής, Ανδρέα Λαγό ετοιμάζουν δύο πιάτα, το πρώτο με αργανιά Αμοργού και το δεύτερο με ελαιόλαδο Καλαμάτας. Ο Στέλιος Καλαθάς μάς μιλά για τη Συναισθηματική Διαλεκτική, με την οποία ασχολείται τα τελευταία 20 χρόνια και την αξία της για τον κάθε άνθρωπο, για την καταγωγή από την Αίγυπτο, καθώς και για τα πρώτα του χρόνια στην υποκριτική, που συνέπεσαν με τις πολύ καλές εποχές της τηλεόρασης.

Παρασκευή 4 Απριλίου 2025, στις 14:00
«Καρίκι Τήνου, μέλι κουμαριάς Αρκαδίας»
Καλεσμένος ο Ένκε Φεζολλάρι
Την Παρασκευή 4 Απριλίου 2025, στο στούντιο της «ΠΟΠ Μαγειρικής» έρχεται ο σκηνοθέτης και ηθοποιός, Ένκε Φεζολλάρι. Μαζί με τον σεφ, Ανδρέα Λαγό φτιάχνουν δύο ιδιαίτερα πιάτα με καρίκι Τήνου και μέλι κουμαριάς Αρκαδίας. Ο Ένκε Φεζολλάρι μάς μιλά για την παράσταση «Η αγάπη άργησε μια μέρα» που σκηνοθετεί, για το πώς φροντίζει τον εαυτό του, για τη μαγειρική που είναι μέρος της καθημερινότητάς του, για τον έρωτα που έχει για το θέατρο, αλλά και για τον θαυμασμό που τρέφει για τη μητέρα του.

«ΠΟΠ Μαγειρική»
με τον Ανδρέα Λαγό

Η «ΠΟΠ Μαγειρική» είναι ανανεωμένη, με νέα κουζίνα, νέο on air look και μουσικό σήμα, νέες ενότητες, αλλά πάντα σταθερή στον βασικό της στόχο, να μας ταξιδέψει σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, να φέρει στο τραπέζι μας τα ανεκτίμητης αξίας αγαθά της ελληνικής γης, να φωτίσει μέσα από τη γαστρονομία την παράδοση των τόπων μας και τη σπουδαιότητα της διαφύλαξης του πλούσιου λαογραφικού μας θησαυρού, και να τιμήσει τους παραγωγούς της χώρας μας.

Σημαντικό στοιχείο σε κάθε συνταγή είναι τα βίντεο που συνοδεύουν την παρουσίαση του κάθε προϊόντος, με σημαντικές πληροφορίες για την ιστορία του, τη διατροφική του αξία, την προέλευσή του και πολλά ακόμα που εξηγούν κάθε φορά τον λόγο που καθένα από αυτά ξεχωρίζει. Η εκπομπή εμπλουτίζεται, επίσης, με βίντεο-αφιερώματα που θα μας αφηγούνται τις ιστορίες των ίδιων των παραγωγών και θα μας μεταφέρουν στα πιο όμορφα και εύφορα μέρη μιας Ελλάδας, που ίσως δεν γνωρίζουμε, αλλά σίγουρα θέλουμε να μάθουμε!
Μέσα από αυτές τις ιστορίες, τα ελληνικά ΠΟΠ και ΠΓΕ προϊόντα, καθώς και όλα τα υλικά που συνδέονται άρρηκτα με την κουλτούρα και την παραγωγή της κάθε περιοχής, θα βρουν τη δική τους θέση στην κουζίνα της εκπομπής και θα εμπνεύσουν τον Αντρέα Λαγό να δημιουργήσει συνταγές πεντανόστιμες, πρωτότυπες, γρήγορες αλλά και οικονομικές, με φόντο, πάντα, την ασυναγώνιστα όμορφη Ελλάδα!

Μαζί του ο Αντρέας Λαγός έχει και φέτος αγαπημένα πρόσωπα της ελληνικής τηλεόρασης, καλλιτέχνες, δημοσιογράφους, ηθοποιούς και συγγραφείς, που θα τον βοηθούν να μαγειρέψει, θα του μιλούν για τις δικές τους γαστρονομικές προτιμήσεις και εμπειρίες και θα του αφηγούνται με τη σειρά τους ιστορίες που αξίζει να ακουστούν.

Παρουσίαση-επιμέλεια συνταγών: Ανδρέας Λαγός
Σκηνοθεσία: Γιώργος Λογοθέτης
Οργάνωση παραγωγής: Θοδωρής Σ. Καβαδάς
Αρχισυνταξία: Tζίνα Γαβαλά
Διεύθυνση παραγωγής: Βασίλης Παπαδάκης

Διευθυντής φωτογραφίας: Θέμης Μερτύρης
Υπεύθυνη καλεσμένων – Δημοσιογραφική επιμέλεια: Νικολέτα Μακρή
Παραγωγή: GV Productions

Δείτε το φωτογραφικό υλικό των επεισοδίων.

Ανδρέας Λαγός, Αντριάνα Παρασκευοπούλου
Ανδρέας Λαγός, Νίκος Φλώρος
Ανδρέας Λαγός, Γιώργος Ευγενειάδης
Ανδρέας Λαγός, Στέλιος Καλαθάς
Ανδρέας Λαγός, Ένκε Φεζολλάρι

www.ertnews.gr

Πηγή: ertnews.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ