Οι ΜΚΟ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου : Η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα απειλείται με πλήρη κατάρρευση

Οι ΜΚΟ κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου : Η ανθρωπιστική βοήθεια στη Γάζα απειλείται με πλήρη κατάρρευση

Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκεται η παροχή ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα, σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση δώδεκα μη κυβερνητικών οργανώσεων. Ο αποκλεισμός στην είσοδο βοήθειας που επέβαλαν οι ισραηλινές αρχές από τις 2 Μαρτίου έχει οδηγήσει σε αναστολή κρίσιμων επιχειρήσεων υποστήριξης.

«Αφήστε μας να κάνουμε τη δουλειά μας», καλούν οι εκπρόσωποι των οργανώσεων Γιατροί του Κόσμου, Oxfam, Νορβηγικό Συμβούλιο Προσφύγων και άλλων ΜΚΟ που δηλώνουν ότι αντιμετωπίζουν «μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές αποτυχίες της γενιάς μας».

Όλες οι ΜΚΟ χρειάστηκε να αναστείλουν ή να μειώσουν σε πολύ μεγάλο βαθμό τη βοήθειά τους στο παλαιστινιακό έδαφος από τότε που έσπασε η εκεχειρία στις 18 Μαρτίου, υπογραμμίζουν οι οργανώσεις αυτές, επικαλούμενες δημοσκόπηση που πραγματοποιήθηκε σε 43 ΜΚΟ οι οποίες προσφέρουν βοήθεια στη Γάζα.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m1’); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m1’); });

«Κάθε κάτοικος της Γάζας εξαρτάται από την ανθρωπιστική βοήθεια για να επιβιώσει. Αυτή η γραμμή ζωής κόπηκε εντελώς από τότε που οι ισραηλινές αρχές επέβαλαν αποκλεισμό στην είσοδο της βοήθειας στις 2 Μαρτίου», αναφέρουν.

«Έχουμε έτοιμες προμήθειες, Έχουμε εκπαιδευμένο ιατρικό προσωπικό. Διαθέτουμε την απαραίτητη τεχνογνωσία. Αυτό που μας λείπει, είναι η πρόσβαση ή η εγγύηση από τις ισραηλινές αρχές ότι οι ομάδες μας μπορούν να κάνουν τη δουλειά τους με πλήρη ασφάλεια», προσθέτουν.

Πάνω από 50.000 οι νεκροί στη Γάζα

Περίπου 400 εργαζόμενοι στον ανθρωπιστικό τομέα και 1.300 μέλη υγειονομικού προσωπικού έχουν σκοτωθεί από τον Οκτώβριο του 2023 στη Γάζα, υπενθυμίζουν οι ΜΚΟ, που επικαλούνται έναν απολογισμό του ΟΗΕ.

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m2’); });
googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m2’); });

“Καλούμε όλες τις πλευρές να εγγυηθούν την ασφάλεια του προσωπικού μας και να επιτρέψουν την ασφαλή και απρόσκοπτη πρόσβαση της βοήθειας στη Γάζα από όλα τα σημεία εισόδου, και ζητούμε από τους παγκόσμιους ηγέτες να αντιταχθούν σε κάθε νέο περιορισμό”, τονίζουν.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας της Χαμάς, τουλάχιστον 1.691 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από τις 18 Μαρτίου, αυξάνοντας σε 51.065 τον αριθμό των νεκρών στη Γάζα από την αρχή της ισραηλινής επίθεσης αντιποίνων πριν από 18 μήνες.

Η επίθεση της 7ης Οκτωβρίου προκάλεσε τον θάνατο 1.218 ανθρώπων στην ισραηλινή πλευρά, κυρίως αμάχων, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου με βάση επίσημα στοιχεία.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ