Στην κούρσα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ μπαίνει ο Χατζηδάκης

Στην κούρσα για την αντιπροεδρία του ΕΛΚ μπαίνει ο Χατζηδάκης

Η στήλη σάς είχε ενημερώσει εγκαίρως, κάτι εβδομάδες πριν από το Πάσχα, ότι θα υπάρχει υποψήφιος από τη ΝΔ για μία από τις 10 θέσεις αντιπροέδρων του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο επικείμενο συνέδριο. Αλλά και για το ότι ο υποψήφιος δεν θα είναι ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης, παρότι είχε γίνει μια αρχική κρούση και συζήτηση. Ηρθε, λοιπόν, χθες και η επίσημη επιβεβαίωση από τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης και της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, ότι θα επιδιώξει να προσθέσει κι αυτόν τον πολιτικό τίτλο στο πλούσιο ρεζουμέ του. Η αίτηση υποψηφιότητάς του για την αντιπροεδρία της ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς οικογένειας έχει ήδη κατατεθεί και η σχετική ψηφοφορία θα πραγματοποιηθεί στο διήμερο συνέδριο του ΕΛΚ, την επόμενη Τρίτη και Τετάρτη, στη Βαλένθια.

Τα ατού κι ο αναξιόπιστος Γερμανός

Εξ όσων μαθαίνω, για τις 10 αυτές θέσεις έχουν κατατεθεί 12 υποψηφιότητες, πράγμα που σημαίνει πως ίσως ξαναδούμε τζαρτζαρίσματα και καραμπόλες (όπως είχαν γίνει στις εσωτερικές εκλογές του ΕΛΚ στο Ευρωκοινοβούλιο). Το γεγονός ότι η ΝΔ είναι κυβερνητικό κόμμα έχει την αξία του σε τέτοιες κούρσες. Αλλά και το πολιτικό προφίλ του ίδιου του Χατζηδάκη λειτουργεί υπέρ του, καθώς έχει πλήθος προσωπικών επαφών στο ΕΛΚ, έχοντας προϋπηρεσία 13 ετών στην Ευρωβουλή και θητεία σε πολλά υπουργεία που τον έβαζαν σε ευρωπαϊκά συμβούλια όπως το Ecofin και το Εurogroup. Με βάση αυτά τα προσόντα, η λογική λέει ότι θα πρέπει να εκλεγεί από τους πρώτους. Παρ’ όλα αυτά, όπως προειδοποίησε η πηγή μου που έχει αποδειχθεί αλάνθαστη, επειδή στη μέση βρίσκεται ο επικεφαλής του ΕΛΚ, Μάνφρεντ Βέμπερ, ας μη βιαστούμε να βάλουμε στοίχημα. Εχει ιστορικό συγκρούσεων με τους έλληνες συντρόφους του κι έχει αποδειχθεί αναξιόπιστος σε πολιτικές συμφωνίες του.

Με «μέθοδο Αλιβιζάτου»

Η τραγωδία των Τεμπών δεν πρόκειται να μείνει για πολύ καιρό μακριά από την πολιτική επικαιρότητα, μου λένε νομικές και πολιτικές πηγές που παρακολουθούν τις δικαστικές εξελίξεις της υπόθεσης. Σύμφωνα με εκτιμήσεις, ως τον Ιούνιο το αργότερο αναμένεται να έχει διαβιβαστεί στη Βουλή τουλάχιστον μία ακόμη δικογραφία για πολιτικά πρόσωπα. Κι ακούω, πιο συγκεκριμένα, ότι αναμένεται δικογραφία που θα αφορά τον Κώστα Αχ. Καραμανλή. Το ερώτημα είναι, βέβαια, ποια θα είναι η θέση της κυβέρνησης. Εξ όσων μαθαίνω, ανεξαρτήτως προσώπων, σε περίπτωση που η Βουλή συζητήσει ξανά δικογραφία, η θέση θα είναι ξεκάθαρη. Η εισήγηση της γαλάζιας πλειοψηφίας θα είναι να ακολουθηθεί η «μέθοδος Αλιβιζάτου», δηλαδή αυτή που μεταχειρίστηκαν με τον Χρήστο Τριαντόπουλο. Θα πουν «ναι» σε σχηματισμό μιας προανακριτικής επιτροπής που δεν θα κάνει καμία έρευνα, καμία ανάκριση, θα συνεδριάσει μόνο τυπικά και θα στείλει κατευθείαν τον ελεγχόμενο σε πενταμελές δικαστικό συμβούλιο. Οι διαφωνίες του νομικού κόσμου και της αντιπολίτευσης για τον συγκεκριμένο χειρισμό δεν αλλάζουν κάτι…

googletag.cmd.push(function() { googletag.display(‘300x250_m1’); });

Μικρές αγγελίες

Μιλώντας για τα Τέμπη, ακούω ότι από το Μέγαρο Μαξίμου ψάχνουν να βρουν τον κατάλληλο άνθρωπο για τη θέση του προέδρου του ΕΟΔΑΣΑΑΜ, του εθνικού φορέα διερεύνησης ατυχημάτων. Αναζητούν, δηλαδή, αντικαταστάτη για τη θέση του παραιτηθέντος Χρήστου Παπαδημητρίου ο οποίος, με τη σειρά του, ως αναπληρωματικός, εκτελούσε χρέη προέδρου στη θέση ενός άλλου παραιτηθέντος, του πρώτου προέδρου, Αθανάσιου Μπίνη. Επειτα από όλη αυτή την επιτυχία που συνοδεύει τη συγκεκριμένη θέση, τις αδιανόητες παλινωδίες για το πόρισμα για τα Τέμπη και το άδειασμα της κυβέρνησης στον οργανισμό που ίδρυσε και τη διοίκηση που διόρισε, ε, φαντάζομαι δεν θα σας κάνει ούτε εσάς εντύπωση η πληροφορία ότι δεν υπάρχει κανένας διαθέσιμος για να αναλάβει. Μου λένε ότι έχει προταθεί σε τουλάχιστον δύο η προεδρία του ΕΟΔΑΣΑΑΜ και αμφότεροι δήλωσαν απρόθυμοι. Ποιος έχει όρεξη για μπλεξίματα;

Επίθεση χάκερ

Κυβερνοεπίθεση τύπου «ransomware» δέχτηκαν τα πληροφοριακά συστήματα της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (ΕΕΤΑΑ) με αποτέλεσμα να κλαπούν ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα από παραπάνω από 700.000 αιτήσεις πολιτών, που αντιστοιχούν σε προσωπικά δεδομένα και ευαίσθητα προσωπικά δεδομένα έως και 2,5 εκατ. ενηλίκων και ανηλίκων. Συγκεκριμένα, μιλάμε, μεταξύ άλλων, για ΙΒΑΝ τραπεζικών λογαριασμών, ΑΦΜ, ΑΜΚΑ, ΔΟΥ, φορολογικές και ασφαλιστικές ενημερότητες κ.ά. Η επίθεση φαίνεται, μάλιστα, να εκτυλισσόταν επί σχεδόν 4 μέρες πριν γίνει αντιληπτό από το προσωπικό του οργανισμού ότι χάκερ έχουν εισχωρήσει και «κατέβασαν» τα δεδομένα τους. Με το που έγινε αντιληπτό, πάντως, ενημερώθηκαν αμέσως οι αρμόδιες Αρχές.

Πηγή: tanea.gr

Facebook
Twitter
Telegram
WhatsApp
Email

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ